Η Αντιγόνη, μια σύγχρονη γυναίκα, αποκόβεται από το μύθο και μας απευθύνει σε μια γλώσσα απίστευτης απλότητας και ομορφιάς ένα μήνυμα αντίστασης, που ηχεί και απλώνεται στον σημερινό μας κόσμο.

Μέσα στο ζοφερό κλίμα της γερμανικής κατοχής το 1944 ο Ανούιγ και ο Αντρέ Μπαρσάκ αποφασίζουν να κάνουν κάτι πιο τολμηρό. Μέσα στο Παρίσι των συλλήψεων, των προκηρύξεων και των επιθέσεων, του φόβου και της βίας, η μορφή της Αντιγόνης – σύμβολο αντίστασης – ενσαρκώνει ξαφνικά τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς.

Έξω από θρησκεία (δεν πρόκειται για έργο του Σοφοκλή ούτε του Κλωντέλ), έξω από αθεϊσμό (δεν είναι Καμύ ούτε Σαρτρ) η Αντιγόνη ξαναζωντανεύει μέσα στη δική μας εποχή και μας ταρακουνάει. Θέμα ιδιόμορφο, πολεμικό και συνάμα ποιητικό, μας κατακτά και μας συγκινεί με έναν τρόπο σχεδόν βίαιο. Και μας θέτει αμείλικτα ερωτήματα.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία – Συμμαχία 2014».

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Marc Paquien

Σκηνικά: Gérard Didier

Κοστούμια: Claire Risterucci

Φωτισμοί: Dominique Bruguière

Ηχος: Xavier Jacquot

Παίζουν: Véronique Vella, Bruno Raffaelli, Françoise Gillard, Clotilde de Bayser, Nicolas Lormeau, Benjamin Jungers, Pierre Hancisse, Claire de la Rüe du Can, Laurent Cogez, Carine Goron, Lucas Hérault

Με ελληνικούς υπέρτιτλους σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη

Info!

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1

115 21 Αθήνα

Τηλ. 210 7282000

Μέρες: 26-27 Απριλίου 2014

Ώρα: 20:00