Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που γεννάει τους περισσότερους καλλιτέχνες! Είναι η πόλη των ταλέντων με μία ιδιαίτερη έμφαση στα μουσικά ταλέντα, τα οποία κάθε χρόνο ανηφορίζουν και κατακλύζουν λιμάνια, στρατόπεδα, κλειστούς και υπαίθριους χώρους!

Έτσι και φέτος η Θεσσαλονίκη γεμίζει με μουσική φτιάχνοντας πρόγραμμα για τους μουσικόφιλους! Ο συναυλιακός Ιούνιος της Θεσσαλονίκης δεν θα κάνει διακρίσεις σε καθημερινές μέρες ή σαββατοκύριακα και θα φιλοξενεί μικρότερα ή μεγαλύτερα ονόματα από διάφορα ρεύματα της διεθνούς σκηνής!

Με λίγα λόγια και φέτος οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν πολύ μουσική!

Στις 17 Ιουνίου, ο Bonobo μία μέρα πριν βρεθεί στην Αθήνα θα γεμίσει με τους electro / trip hop / downtempo ρυθμούς του τη σκηνή του Fix Factory of Sound!

Στις 18 Ιουνίου, οι Thievery Corporation επιστρέφουν στην αγαπημένη τους πόλη για ένα δίωρο set στο Principal Club Theater, με Bossanova, latin, downtempo electro, acid jazz, reggae, αιθέρια φωνητικά και αιχμηρό πολιτικό λόγο μέχρι το πρωί.

Στις 20 Ιουνίου, Ο Σλοβένος χιουμορίστας Gramatik θα γεμίσει με τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς του τον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

Στις 22 Ιουνίου, ο 72χρονος Αμερικάνος Robert Allen Zimmerman ή Bob Dylan θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Λιμάνι για να μας χαρίσει μια βραδιά που θα την περιγράφουμε και στα εγγόνια μας!

Στις 23 Ιουνίου θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το συγκρότημα του μεγάλου Manu Chao, La Ventura όπου και θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Λιμάνι της πόλης! Οι Manu Chao La Ventura υπόσχονται να ταράξουν τα συναυλιακά δρώμενα της χώρας παρουσιάζοντας ένα show που θα θυμόμαστε για καιρό!

Σημείωση!

Στις 25 Ιουνίου κανονικά θα εμφανιζόταν η rock-n-roll μπάντα από τo Maryland των ΗΠΑ, Clutch με τους Stoner rock, post hardcore, metal και grunge ήχους! Εξαιτίας όμως διαφόρων αλλαγών στο πρόγραμμα τους η εμφάνιση τους στο Principal Club Theater άλλαξε ημερομηνία και μεταφέρθηκε για τις 13 Ιουλίου!

Κάπως έτσι θα κλείσει ο μεγάλος συναυλιακός Ιούνιος για την Θεσσαλονίκη… το καλοκαίρι όμως είναι μεγάλο οπότε stay tuned για το πρόγραμμα και τον υπολοίπων μηνών!