Με αφορμή το νέο τους album «Saudade» οι Thievery Corporation περιοδεύουν και ένας από τους Ευρωπαϊκούς σταθμούς τους θα είναι και η Ελλάδα! Πιο συγκεκριμένα, το γνωστό συγκρότημα πρόκειται να βρεθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε δύο συναυλίες που θα χαραχθούν στη μνήμη του κοινού τους.

Το νέο τους album «Saudade» θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου. Ήδη, το κοινό τους έχει λατρέψει το «Depth of my Soul» με τα φωνητικά της Shana Halligan!  Στις 17 Ιουνίου, λοιπόν, θα δώσουν ένα εντυπωσιακό live στην Αθήνα και την ακριβώς επόμενη μέρα, 18 Ιουνίου θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη!

Λίγα λόγια για το νέο τους δίσκο

Το έβδομο κατά σειρά album των Thievery Corporation, με τίτλο «Saudade», είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική που τους ένωσε εξαρχής. Το album κυκλοφορεί από τη δική τους εταιρεία ESL Music, και δανείζεται τον τίτλο του από μία πορτογαλέζικη λέξη που σημαίνει «λαχτάρα για κάτι ή κάποιον που έχει χαθεί, μία απροσδιόριστη μελαγχολία, ή απλώς, την παρουσία της απουσίας». «Το “Saudade” είναι η ουσία ή η αίσθηση της πραγματικής bossa-nova» εξηγεί ο Hilton, ο οποίος ονομάζει «αυτά τα ζεστά, σε ήχους soul, μελαγχολικά φωνητικά» σαν μερικά από τα ποιο ελκυστικά στοιχεία της bossa-nova.

Με επιρροές από κλασικούς Βραζιλιάνους ερμηνευτές όπως oι: Antonio Carlos Jobim, Gal Costa, Luis Bonfá σε συνδυασμό με τους: Serge Gainsbourg, Ennio Morricone, και άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως η Isabelle Antena (electro-samba), το “Saudade” αποκτά έναν ντελικάτο και παράληλα αισθαντικό ήχο με τη βοήθεια 12 guest μουσικών.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Imam Baildi!

Πάρε δώρο και ένα αγαπημένο κομμάτι τους!

Info!

Πλατεία νερού Ολυμπιακού πόλου Φαλήρου
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο
Ημερομηνίες: 17/06/2014
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 30 ευρώ