Αν και Πρωτομαγιά σήμερα, έμεινες στην Αθήνα. Και εμείς, μην στεναχωριέσαι! Ευτυχώς, σήμερα κάνει πρεμιέρα στο cinema η ταινία, Να κάθεσαι και να κοιτάς, του Γιώργου Σερβετά, η οποία έκανε πρώτα ένα πέρασμα από το Πανόραμα του 64ου Φεστιβάλ Βερολίνου (μαζί με το Μικρό Ψάρι). Οπότε πάμε κινηματογράφο!

Το κοινωνικό δράμα του Γιώργου Σερβετά, το οποίο απέσπασε και το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στα πρόσφατα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την εξαιρετική ερμηνεία του Νίκου Γεωργάκη παίζει πάνω στην αόρατη καθημερινότητα της νεοελληνικής επαρχίας.

The story….

Ένα τρένο καταφτάνει στο σιδηροδρομικό σταθμό μιας μικρής πόλης. Αποβιβάζεται μόνο η Αντιγόνη, μια νέα κοπέλα γύρω στα 30. Κανείς δεν την περιμένει, εκτός από έναν γέρο άντρα, που περνάει όλη τη μέρα του στον έρημο σταθμό. Η Αντιγόνη έχει φύγει από την Αθήνα κι έχει επιστρέψει στη γενέθλια πόλη της – και φαίνεται αποφασισμένη να μείνει εκεί. Συναντιέται με την Ελένη, μια φίλη από τα παλιά, πιάνει δουλειά ως καθηγήτρια Αγγλικών στο τοπικό φροντιστήριο, τα φτιάχνει με τον Νίκο, ένα αγόρι νεότερο, όμορφο και ευχάριστα αφελές. Η αναζήτηση της Αντιγόνης για μια απλή ζωή στους ήσυχους δρόμους της μικρής πόλης σταδιακά αποδεικνύεται πιο μπερδεμένη απ’ ό,τι έχει φανταστεί. Η σχέση της Ελένης με τον παντρεμένο Νώντα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα για όλους. Σύντομα η Αντιγόνη θα βρεθεί μπλεγμένη σε καταστάσεις που απαιτούν δράση, ενώ οι δυναμικές μεταξύ των χαρακτήρων γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες. Και η ένταση όλο μεγαλώνει…