Είναι μια εκπληκτική ταινία που θα σε βάλει σε σκέψεις! O Κορεάτης σκηνοθέτης Τζουν-χο Μπόνγκ επιστρέφει με το, Snowpiercer, το οποίο αποτελεί και την πρώτη του αγγλόφωνη κινηματογραφική του απόπειρα.

Ένα πείραμα κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου παγώνει τον πλανήτη. Οι άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν, ζουν μέσα σ’ ένα τρένο. Το τρένο κινείται διαρκώς και είναι διαχωρισμένο στην υψηλή τάξη που ζει πλουσιοπάροχα (μπροστινό βαγόνι), στην μεσαία τάξη που ζει αξιοπρεπώς (μεσαίο βαγόνι) και στην τελευταία τάξη που ανήκουν οι φτωχοί-εξαθλιωμένοι (τελευταίο βαγόνι). Οι άνθρωποι που ανήκουν στο τελευταίο βαγόνι εξοργισμένοι από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Επαναστατούν! Ο αρχηγός τους, Κέρτις (Chris Evans) είναι αποφασισμένος να φτάσει στο βαγόνι της μηχανής και να αντιμετωπίσει τον κυβερνήτη και κατασκευαστή του τρένου Snowpiercer, τον Γουίλφορντ.

Τρομερές ερμηνείες με ρεαλιστικές σκηνές βίας και δραματικές στιγμές που κάτι θέλουν να σου πουν. Η ταινία προσπαθεί να περάσει πολλά μηνύματα με θέμα τις τρομακτικές κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν στην εποχή μας. Είναι σαν μία κοινωνική παραβολή σύμφωνα με τα λεγόμενα των κριτικών που την εκθείασαν. Στην προτείνω ανεπιφύλακτα!

Παίζεται τώρα στους κινηματογράφους!

Δες το trailer για να πάρεις μια γεύση: