Στο σπίτι που περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός, στην Κηφισιά, μύρισε “Μέντα”! Ένας παράδεισος σε απόσταση αναπνοής από τα Κηφισιώτικα  εμπορικά καταστήματα. Ένα πέτρινο κτήριο με έναν περιποιημένο κήπο είναι αρκετά για να σε μεταφέρουν σε κάποιο νησί! Ο ιδιοκτήτης της, ο Γιώργος Γιαννόπουλος μας άνοιξε τη Μέντα και μας αποκάλυψε τα μυστικά της!

  1. Πως “μπλεχτήκατε” με τη Μέντα;
  2. Η Μέντα υπάρχει στη Κηφισιά εδώ και 14 χρόνια. Μου άρεσε η τοποθεσία, που είναι σαν αυλή σπιτιού σε κάποιο νησί, το πίστεψα και τελικά μου βγήκε σε καλό! Ήταν ένας χώρος που εγώ θα ήθελα να αράζω, με μικρές αλλά βασικές αλλαγές έγινε αυτό που βλέπετε σήμερα!
  1. Γιατί κάποιος να επιλέξει την Μέντα και όχι κάποιο άλλο μαγαζί της περιοχής;
  2. Η Μέντα είναι ένα χαλαρό μαγαζί, δεν είναι δήθεν! Είναι πολύ όμορφος χώρος και δεν το λέω γιατί είναι δικό μου μαγαζί. Οι άνθρωποι που δουλεύουν στη Μέντα είναι μία χαμογελαστή παρέα και όχι προσωπικό και το δείχνουν και στους πελάτες που πλέον είναι και αυτοί κομμάτι της παρέας μας και το βασικότερο είναι στο κέντρο της Κηφισιάς αλλά δεν έχει τη βαβούρα που συναντάς στο μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων μαγαζιών εστίασης της περιοχής!
  3. Η κρίση επηρέασε τις τιμές σας;
  4. Έχουμε αλλάξει τις τιμές μας από τότε που η άγρια κρίση ήρθε να αδειάσει τα πορτοφόλια όλων μας, γιατί σκοπός μας είναι ο πελάτης να έρχεται και να πίνει καφέ ή ποτό χωρίς να δακρύζει όταν αντικρύζει την απόδειξη! Οι τιμές έχουν προσαρμοστεί στην εποχή μας αλλά η ποιότητα των αγαθών μας (ποτά-καφέδες-φαγητά) δεν μειώθηκε!
  5. Στην Μέντα καπνίζουμε;
  6. Και ναι και όχι….Η Μέντα ίσως είναι το μοναδικό μαγαζί στην περιοχή που τηρεί το νόμο περί καπνίσματος, και αυτό το λέει ένας καπνιστής! Μέσα στο βασικό μας κτίσμα δεν καπνίζουμε. Έχουμε διαμορφώσει όμως ένα κομμάτι του εξωτερικού χώρου για τους καπνιστές. Στα άμεσα σχέδια μας είναι να δημιουργήσουμε και έναν εσωτερικό χώρο για τους καπνιστές ο οποίος δεν θα επικοινωνεί πουθενά με το βασικό κτίσμα. Σεβόμαστε τους μη καπνιστές αλλά και τους καπνιστές!
 1. Τι παραγγέλνουμε στη Μέντα;
 2. Πέρα από καφέδες και φρέσκους χυμούς έχουμε και ποτά αλλά και γρήγορα φαγητά. Όλα τα φαγητά μας (χειροποίητα σάντουιτς, τάρτες αλμυρές, σαλάτες, γλυκά) φτιάχνονται επι τόπου από τον chef μας, τον Παναγιώτη Φωτόπουλο και είναι πρασκευασμένα με φρέσκα υλικά! Από τον κατάλογό μας ξεχωρίζουμε το μιλφέιγ φράουλας, την τάρτα φράουλας αλλά και το μαγικό σουφλέ σοκολάτας! Αυτή την περίοδο έχουμε και εκπληκτικές επιλογές νηστίσιμων πιάτων. Από τα ροφήματα ξεχωρίζει η σπιτική λεμονάδα μας και η ρακί που είναι δικής μας παραγωγής!
 3. Κατοικίδια φέρνουμε μαζί μας στη Μέντα;
 4. Είμαστε pet friendly μαγαζί! Δεχόμαστε σκυλιά, γατιά και μαϊμούδες… για μεγαλύτερα κατοικίδια το συζητάμε!

 1. Τι μουσική ακούμε στη Μέντα;
 2. Funky jazz rock και άμα έχουμε κέφια βάζουμε και κρητικά! Κάνουμε και Live με funky jazz! Όποιος έχει κάποιο συγκρότημα και θέλει να κάνει κάποιο live στη Μέντα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας!
Info!

Αγίων Θεοδώρων 10

Τηλέφωνο: 2108080173