Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αρχιτέκτονα το διάσημο Renzo Piano θα λειτουργήσει στις αρχές του 2016. Μέχρι τότε έχει στηθεί το Κέντρο Επισκεπτών, μια ελαφριά, προσωρινή κατασκευή, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το εργοτάξιο και να ενημερωθεί για τις τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής του έργου καθώς και για την αποστολή και το όραμα του ΚΠΙΣΝ. Σχεδιάστηκε από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής, Σπύρο Γιωτάκη και Άγι-Παναγιώτη Μουρελάτο.

Παράλληλα, το Κέντρο Επισκεπτών προσφέρει μια «πρώτη γεύση» των μελλοντικών προγραμμάτων του ΚΠΙΣΝ για μικρούς και μεγάλους, μέσω εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Το Κέντρο Επισκεπτών φιλοξενεί ενημερωτική έκθεση για τους τρεις πυλώνες του ΚΠΙΣΝ: την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έκτασης 170.000m2 Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Tip!

Το Κέντρο Επισκεπτών οργανώνει επίσης ξεναγήσεις στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ κάθε Κυριακή, με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες πληροφορίες για τις τεχνικές λεπτομέρειες ενός πολυπλόκου και κατασκευαστικά ιδιαίτερου έργου.

Ώρες λειτουργίας για το Κέντρο Επισκεπτών

Τρίτη με Παρασκευή: 10.00-20.00 (Eλεύθερη είσοδος)
Σάββατο – Κυριακή: 8.00-20:00 (Eλεύθερη είσοδος)

Ξεναγήσεις στο εργοτάξιο κάθε Κυρ. (11 π.μ.).

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2108778396, 8.

Πρώην Ιππόδρομος Φαλήρου. Πρόσβαση: από τη Λεωφ. Συγγρού, στάση Ωνάσειο, και μετά μέσω της πεζογέφυρας της οδού Ευριπίδου.