Η παράσταση: Οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδάυρου  τις 8 και τις 9 Ιουνίου .
Ο θίασος της Οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά έρχεται από την πόλη της Καβάλας και συγκεκριμένα από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με σκοπό να εντυπωσιάσει και το αθηναϊκό κοινό και να αποσπάσει τα πιο θερμά χειροκροτήματα.

Η συγκεκριμένη παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά φέτος και στην πόλη της Καβάλας και έκανε όσους το παρακολούθησαν να μαγευτούν. Δεν είναι μια απλή και κοινότυπη παράσταση. Είναι βασισμένη σε συνεντεύξεις ανέργων που συνέλεξε με πολύ κόπο και έρευνα τα τελευταία χρόνια ο συγγραφέας Νίκος Παναγωτόπουλος. Εκτός, όμως από τα στοιχεία των αληθινών μαρτυριών, έχει και απόψεις του Πολ Λαφάργκ του γραμματέα και γαμπρού του Καρλ Μαρξ.

Ο αρχηγός του Γαλλικού Εργατικού ΚόμματοςΚαρλ Μαξ, έμεινε γνωστός στην ιστορία εκτός των άλλων και για το έργο του υπέρ του ελεύθερου χρόνου και του κοινωνικού κράτους το 1880 με τίτλο «Το δικαίωμα στην τεμπελιά », έτσι και το έργο που παρουσιάζεται στην Αθήνα τις προσεχή μέρες, φέρει ως τίτλο και το όνομά του.

Info!

Οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελία

Φεστιβάλ Αθηνών

Πειραιώς 260

Παραστάσεις: 8 και 9 Ιουνίου 23:00

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 Ευρώ

Μειωμένο 10 Ευρώ

Φοιτητικό 5 Ευρώ

Ανέργων 5 Ευρώ

ΑμεΑ 5 Ευρώ