Η Martha Graham Dance Company θεωρείται ίσως η ιστορικότερη και πιο καταξιωμένη σχολή χορού της Αμερικής. Τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στη χώρα μας για 5 παραστάσεις. Άλλωστε, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα παραστάσεών της, καθώς: α) Η φετινή παράσταση είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα και έχει τίτλο «Celebrating the Greek Connection», β) Χορογράφος είναι -για πρώτη φορά- ο Έλληνας Αντώνης Φωνιαδάκης.

Την ομάδα ξεκίνησε η κορυφαία χορεύτρια και χορογράφος Martha Graham, που καταξιώθηκε ως μία από τις πιο πρωτοποριακές καλλιτεχνικές δυνάμεις του 20ου αιώνα. Οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι χορογράφοι μελέτησαν κι εμπνεύστηκαν από την τεχνική της Martha Graham ή ξεχώρισαν μέσα από τη δική της σχολή.

Με βαθιά αγάπη για την Ελλάδα, η Martha Graham προέβαλε την ελληνική μυθολογία η οποία  αποτέλεσε πρωταρχικό πυρήνα μελέτης και έμπνευσης για αυτήν. Στις παραστάσεις της αναβίωσε κορυφαίες γυναικείες μορφές της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας όπως η Κλυταιμνήστρα, η Ιοκάστη, η Μήδεια, η Άλκηστη, η Αριάδνη κλπ. στους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού του πλανήτη.

Φωτογραφίες από την περσινή παράσταση της Martha Graham στην Ελλάδα :

Στις μέρες μας, η σπουδαία ομάδα χορού, με καταξιωμένους χορευτές και καλλιτέχνες, συνεχίζει το έργο της ιδρύτριας της.

Στην παράσταση του Martha Graham Dance Company θα συμμετέχει η νέα χορογραφία του διάσημου διεθνή Έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη με τίτλο“Echo”. Ανάμεσα στις τελευταίες συνεργασίες του Αντώνη Φωνιαδάκη ξεχωρίζουν, η ταινία “Noah” του Darren Aronovsky, στην οποία ανέλαβε την κινησιολογία των χαρακτήρων.

Επίσης, στην παράσταση θα συμμετέχει η Hellenic Dance Company της Κρατικής Σχολή Χορού με το διαχρονικό έργο «Panorama» το οποίο παρουσιάστηκε φέτος τον Μάρτιο με την Martha Graham στην Νέα Υόρκη.

Herodion_Graham_POST-jpg

Τα έσοδα θα διατεθούν μέσω του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas για την υποστήριξη των μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών των κρατικών περιφερειακών νοσοκομείων Ηρακλείου Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

4 Ιουλίου: Ναύπλιο

7 και 8 Ιουλίου: Θεσσαλονίκη

9 Ιουλίου: Ιθάκη

12 Ιουλίου: Ηρώδειο (21.00)