Η ζωή είναι σαν παγωτό! Αν βιαστεί κανείς να το φάει, τον πιάνει ο λαιμός του. Αν πάλι αργήσει, το παγωτό έχει λιώσει.Την ζωή θα έπρεπε να την τρώει κανείς στο σωστό ρυθμό, ούτε πολύ γρήγορα, ούτε πολύ αργά. Η ζωή ,σίγουρα είναι σαν παγωτό.

Χριστίνα Δάρρα

Με έμπνευση την παραπάνω ατάκα η καλλιτέχνης Χριστίνα Δάρρα παρουσιάζεις το κοινό την έκθεση με τίτλο «Life is like an ice-cream» από 1 έως 12 Ιουλίου!

Life is Like An Ice-Cream, Enjoy it Before it Melts! Σύμφωνα με το Wikipedia, Για την ιστορική προέλευση του παγωτού οι πληροφορίες και δημοσιεύσεις είναι αντικρουόμενες. Δεδομένου ότι το παγωτό είναι παγωμένο γαλακτοκομικό προϊόν, η κατασκευή του προϋποθέτει ψύξη, άρα χιόνι ή πάγο, δεδομένης της ανυπαρξίας τεχνολογικής μεθόδου ψύξεως στα παλιά χρόνια.

Η πλέον επικρατούσα άποψη σήμερα είναι αυτή της πολλαπλής εφεύρεσης. Δηλαδή ότι το παγωτό εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και πάγο. Έτσι η πλέον διαδεδομένη άποψη είναι της Κινεζικής προέλευσης από χιόνια των Ιμαλαΐων και κρέμα ρυζάλευρου, γάλα και μέλι.

Άλλη άποψη αναφέρει ότι το παγωτό δημιουργήθηκε πριν 4000 χρόνια στην Μεσοποταμία, αλλά είναι άξιο απορίας πώς η θερμή αυτή περιοχή διαθέτει χιόνι ή πάγο.

Αλλη εκδοχή για την προέλευση του παγωτού είναι ότι δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα στην Μεγάλη Βρετανία και Αμερική. Πάντως μιά τεκμηριωμένη ιστορική πληροφορία είναι ότι ο Ιταλός μετανάστης στις ΗΠΑ Marcionni παρουσίασε το πρώτο παγωτό χωνάκι στον κόσμο με παραγωγή μέσω Διοξειδίου του άνθρακος (Ξηρός Πάγος).

Αν λοιπόν η έμπνευση της σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, αύριο (1/7/14) έχει εγκαίνια!

Info!

Gallery Genesis
Χάρητος 35, Kολωνάκι,
Εγκαίνια: Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου έως 12 Ιουλίου 2014
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11:00 – 22:00
Τετάρτη – Σάββατο: 11:30 – 15:30
Είσοδος ελεύθερη