Παρασκευή σήμερα και η μέρα ξεκινάει μετά τις 12… τα μεσάνυχτα! Η νυχτερινή ζωή στην Ελλάδα ξεκινά αργάμιση, τα after κατά τις 4 και τα ελληνάδικα-μπουζούκια κλείνουν 6 και βάλε. Πώς μετακινείσαι, λοιπόν μετά τις 12;

Αν βιαστείς ως γνωστόν προλαβαίνεις το μετρό, το οποίο κάθε Παρασκευή και Σάββατο παρατείνει τη λειτουργία κατά 2 ώρες (έως περίπου τις 2 π.μ). Σου τα είπαμε και εδώ αναλυτικά.

Αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό και διαδεδομένο ως μέσο μεταφοράς είναι το λεωφορείο… ‘Ήξερες ότι έχουμε πέντε λεωφορεία στην Αθήνα τα οποία κυκλοφορούν κάθε μέρα -και όχι μόνο Παρασκευή και Σάββατο- όλο το βράδυ; Ήξερες μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές είναι ασφυκτικά γεμάτα; Μη σου κάνει εντύπωση. Διαβάσαμε ότι τα στατιστικά δεν είναι υπέρ μας: άλλες ευρωπαϊκές και βαλκανικές πόλεις του ίδιου πληθυσμού έχουν κατά μέσο όρο 20 λεωφορειακές γραμμές. 

Αλλά ας γνωρίσουμε τα μεταμεσονύκτια λεωφορεία και τρόλεϊ για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Βάλτε κατευθείαν στους σελιδοδείκτες σας το άρθρο, για να το έχετε πάντα διαθέσιμο.

Τα 5 μεταμεσονύκτια λεωφορεία

Να σας πούμε ότι τις ίδιες ώρες κυκλοφορούν και τα λεωφορεία (Express) του αεροδρομίου:

Έξυπνη δράση

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η φοιτητική ομάδα Intra των atenistas αποφάσισε να αναδείξει τα λιγοστά νυχτερινά δρομολόγια στην Αθήνα με ένα μυστικό party μετά τις δώδεκα στην λεωφορειακή γραμμή 040.

Δείτε το βίντεο:

Photos: etheldrivers.blogspot.com