Μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το να συμβαίνουν όμορφα πράγματα στη πόλη είναι από μόνο του κάτι πολύ ιδιαίτερο και χαρμόσυνο σαν γεγονός! Όταν αυτά τα πράγματα οργανώνονται από νέους ανθρώπους το γεγονός γίνεται ακόμα πιο χαρμόσυνο! Γι αυτό και η πρώτη έκθεση του Θεόδωρου Ρήγου είναι ένα απόλυτα ευχάριστο νέο!

Αύριο, Πέμπτη 12/6/14 η 1η Έκθεση Φωτογραφίας του Θεόδωρου Ρήγου, με τίτλο «Spring» θα κάνει εγκαίνια! Το θέμα της έκθεσης, όπως είναι ευκόλως κατανοητό και από τον τίτλο, είναι η Άνοιξη! Οκτώ επιλεγμένες φωτογραφίες από την συλλογή του καλλιτέχνη θα κοσμήσουν τους τοίχους του Γκρι Καφέ της Πλατείας Εξαρχείων και θα τεθούν προς πώληση από τις 12 έως τις 30 Ιουνίου!
Μην κάθεσαι…. Άσε την Τέχνη να μιλήσει και τρέξε στα Εξάρχεια!

Info!

Γκρι Καφέ
Θεμιστοκλέους 80, Αθήνα
Ημέρες: 12-30/6/14

Το ipop μίλησε με τον Θεόδωρο Ρήγο…

  1. Από πότε ασχολείσαι με τη φωτογραφία;
  2. Με την φωτογραφία επαγγελματικά ασχολούμαι τα τελευταία 4 χρόνια αλλά από μικρός είχα το μικρόβιο της φωτογραφίας!
  3. Μπορεί κάποιος νέος άνθρωπος, στις μέρες μας, να ζήσει από την φωτογραφία;
  4. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι αποδοχές ενός φωτογράφου είναι πενιχρές! Άρα δεν μπορείς να ζήσεις! Προσωπικά δεν με ενθουσιάζει η ιδέα να αναλαμβάνω γάμους και βαφτίσεις, θέλω να ασχοληθώ με την τέχνη της φωτογραφίας και μόνο μ αυτό… οπότε έχω μία βασική δουλειά από την οποία πληρώνω τα τρέχοντα έξοδα της καθημερινότητας και την δουλειά της φωτογραφίας για να ξεφεύγω από την καθημερινότητα! Πάντως, όχι, στην Ελλάδα δεν μπορείς να ζήσεις από την Τέχνη όποια μορφή και να έχει αυτή!
  1. Γιατί θεωρείς ότι είναι τόσο δύσκολο να μπορέσει ένας φωτογράφος να ζήσει από την φωτογραφία;
  2. Στην Ελλάδα ο κύκλος είναι πολύ μικρός και πολύ κλειστός. Όσο πιο μικρός και κλειστός τόσο πιο δύσκολο είναι να εισχωρήσεις! Ειδικά αν δεν έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες! Από την στιγμή που θα μπεις, ναι μπορείς να ζήσεις και να κάνεις και το όνειρο σου πραγματικότητα αλλά πόσοι πραγματικά μπορούν να γίνουν κομμάτι αυτού του συστήματος;
  3. Πως προέκυψε η έκθεση;
  4. Το κυνήγησα πάρα πολύ για να μαζέψω το υλικό για να κάνω μία έκθεση! Δεν ήθελα να πάρω 10-15 τυχαίες φωτογραφίες και να τις κρεμάσω σε κάποιους τοίχους! Το θέμα έκθεση είναι εντελώς υποκειμενικό! Ο καθένας μπορεί να εκθέσει φωτογραφίες και να πει ότι κάνει τη δική του έκθεση! Αλλά αν το υλικό δεν είναι καλό το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποιοτικό και πρακτικά η έκθεση θα ήταν απλά χαμένος χρόνος! Για μένα οι συνθήκες ήταν κατάλληλες! Μου έγινε η πρόταση και είχα κάποιες φωτογραφίες που πιστεύω ότι αξίζουν!
  5. Τι να περιμένουμε ότι θα δούμε όταν επισκεφτούμε την έκθεση σου;
  6. Το Γκρι καφέ είναι ένας χώρος που φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις! Από την Πέμπτη 12 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου θα εκθέσουν 8 φωτογραφίες μου με θέμα την Άνοιξη! Την Άνοιξη όπως την είδα εγώ μέσα από τον φωτογραφικό φακό! Οι φωτογραφίες είναι προς πώληση και θα έχει μόνο 3 αντίγραφα η καθεμία τα οποία θα συνοδεύονται και από πιστοποιητικό γνησιότητας!
Who is Who!

O Θεόδωρος Ρήγος έχει λάβει μέρος σε δύο διαγωνισμούς φωτογραφίας. Το 2012 συμμετείχε στον διαγωνισμό «Σύνορα»- “Borders” τον οποίο διοργανώνει το Photometria festival στα Ιωάννινα και έλαβε τη δεύτερη θέση. Ενώ η συμμετοχή του σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τους atenistas ήταν μία από τις 80 καλύτερες! Οι καλύτερες συμμετοχές μάλιστα είχαν παρουσιαστεί στο μετρό του Συντάγματος!

Παράλληλα με τη φωτογραφία ο Θεόδωρος ασχολείται και με τη μουσική βιομηχανία.