Την εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση που δημιούργησε το CERN, προκειμένου να φέρει το κοινό όλου του κόσμου πιο κοντά… στην καρδιά του μεγάλου πειράματος, φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, με τίτλο Επιταχύνοντας την Επιστήμη.

Έπειτα από μία μεγάλη διαδρομή σε ολόκληρη την Ευρώπη η έκθεση ήρθε και στην Ελλάδα. Μεγάλος Αδρονικός Επιταχυντής, Μεγάλη Έκρηξη, μποζόνιο του Higgs, ATLAS, CMS, ΑLICE: λέξεις άγνωστες ή δυσνόητες για τους περισσότερους, που κρύβουν ωστόσο μέσα τους εντυπωσιακές ανακαλύψεις για την εξέλιξη του Σύμπαντος και την θεμελιώδη δομή της ύλης, πλέον μπορούν να γίνουν αντιληπτές από όλους!

Η έκθεση «“Επιταχύνοντας” την Επιστήμη» υπόσχεται να μοιραστεί μαζί μας τις ανακαλύψεις αυτές, παρουσιάζοντας με τρόπο απλό και κατανοητό τι ακριβώς γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN, του σπουδαιότερου ερευνητικού κέντρου στην φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων, μερικές δεκάδες μέτρα κάτω από την από τα Γαλλοελβετικά σύνορα κοντά στην Γενεύη.

Στην πρώτη ζώνη της έκθεσης: η «Μεγάλη Έκρηξη», περιγράφεται η ιστορία του Σύμπαντος από τη στιγμή της γέννησής του. Στην «Ζώνη της Ύλης» γίνεται η αναζήτηση της θεμελιώδους δομής της ύλης, ενώ στην ζώνη «Έρευνα στο CERN» εξηγείται πώς διεξάγεται η επιστημονική έρευνα στον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή, με την βοήθεια τεσσάρων γιγάντιων πειραμάτων.

Διαδραστικές οθόνες αφής και παιχνίδια υπόσχονται να κερδίσουν το ενδιαφέρον των νέων. Ταυτόχρονα επιστήμονες πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στα μυστικά του CERN με έξυπνα καθημερινά παραδείγματα και τρόπο ευχάριστο και πάνω από όλα κατανοητό από παιδιά ηλικίας 10 έως… 99 ετών!

Info!

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο
Πότε: 12 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2014
H είσοδος είναι δωρεάν