Δεν μιλάμε για το Μιχάλη και το Γιάννη που έτσι κι αλλιώς κυκλοφορούν γυμνοί στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι ειδική ημέρα! Γίνεται η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, στην οποία συμμετέχουν πόλεις από όλο τον κόσμο. Για τη Θεσσαλονίκη, η οποία συμμετέχει συστηματικά στο παγκόσμιο event, θα είναι η έβδομη χρονιά.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτo-οργανωμένη εκδήλωση από υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες της πόλης και έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Καλούνται να συμμετάσχουν όσοι το τολμούν, γυμνοί ή με μαγιό. Αλλά όχι με πολλά ρούχα παραπάνω, ε; Είπαμε είναι Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Το μήνυμα της ποδηλατοδρομίας είναι το αίτημα για ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Οι συμμετέχοντες θα προωθήσουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο, την ελευθερία έκφρασης και την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος.

Η αφετηρία θα γίνει στο πάρκο της ΧΑΝΘ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκεφτούν στις 15:00, όπου θα γίνει bodypainting. Θα ακολουθήσει η γυμνή ποδηλατοδρομία που θα ολοκληρωθεί με πάρτυ, όπως κάθε χρόνο, με την ομάδα κρουστών “Κρούση”, ξυλοπόδαρους και πυροτεχνήματα.