«Αρκαδία», είναι ο τίτλος της νέας χορογραφίας για την ουτοπική αναζήτηση της ευτυχίας του Κωνσταντίνου Ρήγου, με την οποία επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών!

Οκτώ χρόνια μετά το Σχεδίασμα Β΄- Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια παράσταση για τη (μάταιη) αναζήτηση της ευτυχίας. Η Αρκαδία, ως αφετηρία αλλά και ως τελικός προορισμός, αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς των επεισοδίων που συνθέτουν την παράσταση. Δώδεκα χορευτές επιχειρούν να ανακαλέσουν στη μνήμη του θεατή εικόνες οικείες, εμπνευσμένες από τον ειδυλλιακό τόπο της Αρκαδίας.

Ωστόσο, ο κόσμος της αιώνιας αθωότητας, της ευτυχισμένης και ελεύθερης ζωής έχει οριστικά πια χαθεί. Η Αρκαδία είναι ένα ρέκβιεμ για τη φύση, αφού το όνειρο της Αρκαδικής Ουτοπίας υποχωρεί κάτω από το βάρος της παράλογης καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και της συνειδητοποίησης της θνητότητας.

Info!

Φεστιβάλ Αθηνών 2014
Πειραιώς 260 (αίθουσα Η)
Ημέρες: 16 & 17 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό), 15 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ανέργων και ΑΜΕΑ).

Δες και το trailer!

Ταυτότητα παράστασης!

Σύλληψη – χορογραφία – σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου
Μουσική – ηχητική εικόνα: Δημοσθένης Γρίβας
Συνεργάτης σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη
Ενδυματολόγος: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Eρμηνεία:  Αγγελική Γουβή, Κάντυ Καρρά, Τάσος Καραχάλιος, Τάσος Καραχανίδης, Έλενα Κέκκου, Γιώργος Κοτσιφάκης, Tadeu Liesenfeld, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Άρης Παπαδόπουλος, Βλάσσης Πασιούδης, Νάνσυ Σταματοπούλου, Αλέξης Φουσέκης