Οι κορμοί και το κορμί, εκτός από ομόηχες λέξεις, έχουν κι άλλα κοινά στοιχεία: δέχονται τομές, χαραματιές, πληγές και είναι μάρτυρες της ζωής που κυλά… Επίσης, είναι το θέμα της ζωγραφικής στην έκθεση με τίτλο «Οι κορμοί και το κορμί της ζωντανής ζωγραφικής» της Ελένης Δερβίσογλου, η οποία δεν αφήνει σε ησυχία τα έργα της, κεντώντας τα με κοπίδι ή καλέμι.

Με ενεργό παρουσία στην αγιογραφία και σπουδές στη χαρακτική, η καλλιτέχνης για πρώτη φορά εκφράζεται μέσω της εικαστικής τέχνης.

«Μνήμες ξεπήδησαν από το παρελθόν, που συντηρώ μέχρι τώρα, ατέλειωτοι περίπατοι στη φύση, παιχνίδια με τα δέντρα, αγγίσματα στις ρίζες και τις πέτρες που κείτονταν κοντά τους, συνομιλίες κι ονειρικές μορφοποιήσεις. Άρχισα να σχεδιάζω όλα αυτά που με γέμιζαν συγκίνηση, πόνο, έξαρση, παρασυρμένη στον κόσμο τους. Κι όσο προχωρούσα, η επικοινωνία ολοκληρωνόταν. Σχήματα, τομές, χαραματιές, φιγούρες, ανθρώπινες μορφές, κορμιά που δήλωναν ανάγκες βαθιές, καλέσματα, κραυγές, λαχτάρες, επιθυμίες ταύτισης, έρωτες. Δεν ξέρω πού θα με πάει η μαγευτική αυτή διαδρομή, όμως συνεχίζω…», αναφέρει

Η Ελένη Δερβίσογλου συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει συνεργαστεί στην αγιογράφηση πολλών Ιερών Ναών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της καθώς και φορητές εικόνες της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αμερική, Ιαπωνία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρωσία, Τουρκία και αλλού. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου, υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και βασικό ιδρυτικό στέλεχος της Σχολής Αγιογραφίας της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη

Τηλέφωνο 211 182 38 18

Διάρκεια Έκθεσης: 28 Μαΐου – 25 Ιουνίου 2014

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 15:00 & 18:00 – 21:00

Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 15:00

Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού