Αν θες απλά να πάρεις μια γεύση από το τι παίζει, ποιος ανέβασε καινούρια φώτο, πως περνάει η κολλητή σου στο ταξιδάκι με τον δικό της του Αγίου Βαλεντίνου ή τι παρτάκι έχει το καφέ της γειτονιάς σου, καλώς! Αν πάλι πεθαίνεις να μάθεις με ποιους βγήκε χθες βράδυ ο δικός σου, που έκανε check-in η φίλη σου, ζηλεύεις για το πώς πήρε τη δουλειά η κολλητή σου και γιατί να τα έχουν όλα αυτά οι υπόλοιποι και συ όχι. Αν είσαι τόσο ζηλιάρα, τότε καλύτερα να κλείσεις το προφίλ σου!

Τρόλαρε τους φίλους σου όσο θες!

Μετά από έρευνα που έκανε το αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, σε 736 νέους χρήστες, σύμφωνα με την «Ιντιπέντεντ», το να τσατάρεις με τους φίλους σου, να γεμίζεις με σχόλια την αρχική τους σελίδα κάνοντας χαβαλέ και να περνάτε ατελείωτες ώρες γέλιου και τρολαρίσματος παρέα, έστω και διαδικτυακά, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές.

Όπως μας λέει και η επικεφαλής της έρευνας Μάργκαρετ Ντάφι «Το Facebook μπορεί να είναι μία διασκεδαστική και υγιής δραστηριότητα, αν οι χρήστες το αξιοποιούν με τους παλιούς φίλους τους, ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες και σημαντικές πλευρές της ζωής τους»

Από τη ζήλια στην κατάθλιψη!

Αν τώρα έχεις άλλα πλάνα στο μυαλό σου, με το να κατασκοπεύεις τόσο τον δικό σου όσο και τις φίλες σου για το πού πήγαν, τι αγόρασαν, πώς πήραν προαγωγή και δε συμμαζεύεται… Τότε θα δεις την αρχική σου προδιάθεση για ζήλια να μεγαλώνει όλο και περισσότερο, καταλήγοντας σε μία διαρκή κατάθλιψη και ένα αναπάντητο «γιατί αυτές και όχι εσύ» που θα σε βασανίζουν από το πρωί ως το βράδυ.

«Αν, το Facebook χρησιμοποιείται, για να δει ένας χρήστης πως είναι η οικονομική κατάσταση κάποιου γνωστού του ή πόσο ευτυχισμένος είναι κάποιος φίλος του με τον σύντροφό του, πράγματα που προκαλούν ζήλια, τότε η χρήση του Facebook μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη» τονίζει η Ντάφι.

Καλό το λιώσιμο στο φου μπου αλλά κρύβει κινδύνους, άσε τις ζήλιες για από κοντά λοιπόν!! Ίσως και η κατάληψη να ναι πιο ενδιαφέρουσα…