Ναι καλά άκουσες! Αν ρωτούσες τον κολλητό σου τι είναι αυτό που κρατάς και σου απαντούσε υπολογιστής(!) πώς θα αντιδρούσες; Εγώ στην καλύτερη περίπτωση θα έσκαγα στα γέλια. Κι όμως το νέο φλασάκι που ετοιμάζεται να λανσάρει η Intel θα έχει όλα τα φόντα ενός μικρού φορητού υπολογιστή;

Πού είναι η οθόνη οέο;

Η πρώτη απορία που λογικά θα σου έρχεται στο μυαλό είναι που έχει την οθόνη το συγκεκριμένο στικάκι που θα πάρω στα χέρια μου. Η απάντηση είναι πως δεν έχει οθόνη φυσικά, αλλά μέσω της ειδικής υποδοχής που έχει μπορεί εύκολα να κουμπώσει πάνω στην πλάσμα 40αρα οθόνη που έχεις στο σαλόνι σου και μέσα σε λίγα λεπτά το βαρετό καθημερινό σίριαλ που έχεις λιώσει να βλέπεις, μπορεί να μετατραπεί σε έναν αρκετά εξελιγμένο υπολογιστή με που μπορεί να εξυπηρετήσει μέσα σε λίγα λεπτά την ανάγκη για σερφάρισμα ανά πάσα στιγμή στο διαδίκτυο.

Τα κάνει όλα!

Το περιβόητο δημιούργημα με το όνομα Intel Compute Stick, συνδέεται μέσω της υποδοχής HDMI σε οποιαδήποτε τηλεόραση, μετατρέποντας την άμεσα σε υπολογιστή. Μάλιστα, ο επεξεργαστής που διαθέτει έχει τρομερές ταχύτητες κάτι που σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα και εύκολα. Τι θέλεις; Σερφάρισμα; Τσατάρισμα; Κατέβασμα της αγαπημένης σου σειράς; Λιώσιμο στο φου-μπου; Τα κάνει όλα όσα θα έκανες ο υπολογιστής σου!

Κουμπώνει παντού!

Μη βιάζεσαι έχει κι άλλο! Το βασικό ατού αυτού του θαυματουργού usb-υπολογιστή είναι πως  μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε τηλεόραση με HDMI σε οθόνη υπολογιστή ή οποιαδήποτε τηλεόραση, σε τηλεόραση με δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ, πράγμα που την κάνει, όπως καταλαβαίνεις, Smart TV (!)

Μπορείς να το πληρώσεις!

Με όλα τα παραπάνω θα νομίζεις πως όσο μικροσκοπικό είναι το στικάκι-υπολογιστής τόσο πιο βαθιά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη… Κι όμως δεν είναι έτσι. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που ακόμα δεν έχει ορίσει την ημερομηνία που θα το λανσάρει στην αγορά, η τιμή του θα παίζει κάπου στα 150 δολάρια! Άσε κάτω την πιστωτική σου και μην σηκώνεσαι ακόμα απ’ το γραφείο…μόλις βγει θα σε ενημερώσουμε!