Το Facebook επειδή προφανώς έχει καταλάβει ότι ο κόσμος λατρεύει τις εφαρμογές, φέρνει εφαρμογές στην εφαρμογή του! Η πλατφόρμα Facebook Messenger θα επιτρέπει σε άλλους κατασκευαστές να φέρνουν εργαλεία, όπως επιλογή κινούμενης ή συνηθισμένης φωτογραφίας και δημιουργία βίντεο στο application Facebook Messenger.

Μια επίδειξη των νέων επιλογών, έδειξε πώς ο χρήστης θα μπορεί να ψάχνει μέσω του messenger για gif εικόνες και να τις προσθέτει σε συνομιλίες.

Το να προσθέσεις φωτογραφίες, κινούμενη εικόνα και βίντεο στη συνομιλία σου στο messenger ήταν ήταν ήδη διαθέσιμο, αλλά τώρα θα μπορείς να δημιουργείς τα δικά σου την ώρα που συνομιλείς μέσω της εφαρμογής και να τα βρίσκεις εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψεις τη συνομιλία σου.

Εάν το άτομο που μιλάς σου στείλει ένα τρελό emoticon και δεν έχεις την εφαρμογή που έχει για να στείλεις κάτι αντίστοιχο, έχεις αυτόματα την επιλογή “install” για να κατεβάσεις κατευθείαν το application.

Οι διαθέσιμες εφαρμογές για το Facebook Messenger θα είναι διαθέσιμες και στα stores του Android και του IOS. Όλο και περισσότερες εφαρμογές θα είναι σύντομα διαθέσιμες.