Η μυστική υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης δεν μας έχει συνηθίσει σε εξωστρέφεια. Λογικό, αυτό το «μυστική» δεν λέγεται για πλάκα. Μέχρι τώρα δεν είχε πάρει παράδειγμα για την παρουσία της στα social media από άλλους δύσκολους οργανισμούς όπως η Nasa, γι’ αυτό διέθετε μόνο ένα πενιχρό Facebook (με 2.000 followers), flickr και youtube.

Απ΄ό,τι φαίνεται αποφάσισε να αλλάξει τακτική με το Twitter, στο οποίο έκανε δυναμική είσοδο, κάνοντας χιουμοράκι με το πρώτο tweet της, το οποίο άφησε τον τουιτερόκοσμο να απορεί αν πρόκειται για τον αυθεντικό λογαριασμό της CIA.

Το πρώτο tweet:

Παρά, την πρώτη δήλωσή της ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να αρνηθεί ότι αυτό είναι το πρώτο tweet», είναι προφανές ότι ο λογαριασμός είναι αυθεντικός. Εκτός ότι είναι εγκεκριμένος από το Twitter, ο διευθυντής της CIA John Brennan ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ότι η CIA θα έμπαινε στο Twitter.

Σε δήλωσή του ανέφερε:
«Η επέκτασή μας σε αυτές τις πλατφόρμες, μας δίνει την δυνατότητα να εμπλακούμε πιο άμεσα με το κοινό και να παρέχουμε πληροφορίες για την αποστολή της CIA, την ιστορία της κ.ά. Έχουμε σημαντικά πράγματα να μοιραστούμε και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι μη απόρρητες πληροφορίες θα είναι στη διάθεση του αμερικανικού λαού, κάτι που είναι συνεπές με την αποστολή για εθνική ασφάλεια».

Η ταυτότητα του Twitter account αναφέρει «Είμαστε η πρώτη γραμμή άμυνας του αμερικανικού έθνους. Πετυχαίνουμε αυτά που οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν και πάμε εκεί που οι άλλοι δεν πάνε».
Ακολούθησε δεύτερο tweet:

Thank you for the @Twitter welcome! We look forward to sharing great #unclassified content with you.

— CIA (@CIA) June 7, 2014

Με μόλις 2 tweets, ο λογαριασμός της CIA έχει ξεπεράσει τους 360.000 followers.

Η επική απάντηση

Προέρχεται από το λογαριασμό στο Twitter του Wikileaks. Με απίστευτα αντανακλαστικά απάντησαν με το παρακάτω tweet:

 

Screen Shot 2014-06-07 at 3.41.09 PM

Μπορείς να βρεις τα λινκς στα οποία παρέπεμψε εδώ, εδώ και εδώ.