Το πρώτο iPad κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου του 2010 και από τότε έχει αλλάξει πάρα πολύ –ευτυχώς!

Γι αυτό αποφασίσαμε να το συγκρίνουμε με το τελευταίο μοντέλο της γνωστή ταμπλέτα, το iPad Air 2, το οποίο η Apple κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, και το οποίο είναι πολύ πολύ πιο λεπτό, πολύ πιο δυνατό και πανέμορφο!

Δυστυχώς, οι χαρακτηρισμοί για το τελευταίο μοντέλο δεν μπορούν να αποδοθούν και για το πρώτο iPad. Το original iPad μπορεί να ήταν μία επαναστατική μηχανή η οποία εκείνη την εποχή άλλαξε τα πράγματα στον τεχνολογικό τομέα κάνοντας τους χρήστες να πιστέψουν πως η εποχή των laptops τελείωσε, αλλά όπως κάθε τεχνολογικό προϊόν πρώτη γενιάς, το πρώτο iPad είχε πολλούς περιορισμούς!

Όπως…

  • Το πρώτο iPad δεν υποστήριζε το Adobe Flash, το οποίο χρησιμοποιούν τα περισσότερα  websites για να μπορέσεις να δεις το περιεχόμενο τους!
  • Δεν είχε καμία κάμερα και κατά συνέπεια δεν είχες την επιλογή του video chatting, των selfies ή των φωτογραφιών… (τώρα μεταξύ μας αυτό δεν ήταν και τόσο κακό καθώς γλίτωνες το άβολο σκηνικό του να κρατάς ένα τεράστιο αντικείμενο για να βγάλεις μία φωτογραφία ενώ έχεις το κινητό στην τσέπη σου!)
  • Ήταν πολύ πιο άχαρο και βαρύ από τα σημερινά iPads. Σκέψου πως το πρώτο iPad ζύγιζε πάνω από μισό κιλό ενώ το iPad Air 2, ζυγίζει λιγότερο από 370 γραμμάρια!
  • Και φυσικά ήταν πολύ πιο μεγάλο από τα σημερινά. Αναλογίσου μόνο πως το πρώτο iPad είχε πάχος περίπου 2.50 εκατοστά ενώ τα σημερινά iPad έχουν μόνο  0.5 εκατοστά πάχος!
  • Τα σημερινά μοντέλα της Apple είναι πολύ πιο εύχρηστα καθώς δεν έχουν την ελαφριά κούρμπα στην πίσω πλευρά με αποτέλεσμα να μπορείς να τα κρατήσεις ευκολότερα!
  • Η Wi-Fi version του πρώτου iPad δεν σου έδινε την επιλογή να χρησιμοποιήσεις GPS chip. Αποτέλεσμα; Δεν μπορούσες να έχεις ένα real-time navigation.
  • Η οθόνη του ήταν μικρότερης ευκρίνειας καθώς είχε μόλις 132 pixels/inch, την μισή ποσότητα δηλαδή από ότι έχει το iPad Air 2.

Όπως και να έχει όμως… ευχαριστούμε Apple γι αυτό το δώρο και που φυσικά το βελτιώνεις συνεχώς…!