Εάν είσαι χρήστης του Instagram, θα έχεις παρατηρήσει ότι για να ανεβάσεις ένα κολλάζ φωτογραφιών στην εφαρμογή, θα πρέπει να το φτιάξεις με μια άλλη εφαρμογή και στη συνέχεια να το ανεβάσεις. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη να δημιουργήσει το Instagram το Layout, μια δεύτερη συμπληρωματική εφαρμογή που μπορεί να κάνει κολλάζ φωτογραφιών.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για IOS, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμη και για Android μέσα στους επόμενους μήνες. Το Layout είναι επικεντρωμένο στο να φτιάχνει κολλάζ που ανεβαίνουν εύκολα στο Instagram.

Το πρώτο πράγμα που θα αντιμετωπίσεις ανοίγοντας το Layout είναι η κάμερά σου. Μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες που να ταιριάζουν ακριβώς στο πλαίσιο του κολλάζ. Μιας και πολλές από τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Instagram είναι selfies, υπάρχει επιλογή που βλέπεις μέσω της εφαρμογής κατευθείαν τις φωτογραφίες της βιβλιοθήκης σου που περιέχουν πρόσωπο. Μπορείς να προσθέσεις μέχρι 9 φωτογραφίες σε κάθε κολλάζ.

Αφού προσθέσεις τις φωτογραφίες που θέλεις, έχεις πολλές επιλογές μορφοποίησης. Γενικά πρόκειται για μια αρκετά απλή εφαρμογή, που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που ανεβαίνουν τα κολλάζ στο Instagram και εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός: να χρησιμοποιούν οι χρήστες το Layout και όχι άλλες εφαρμογές δημιουργίας κολλάζ.