Πλέον, μέσω Facebook θα μπορείς και να μαθαίνεις πράγματα, καθώς το Facebook απλώνει τα δίχτυα του και στην αγορά των εργαλείων εκπαίδευσης δίνοντας στον κόσμο ένα λογισμικό το οποίο, όπως υποστηρίζεται, επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν με τον δικό τους ρυθμό.

Ο Κρις Κοξ, chief product officer του Facebook, έγραψε στο blog του Facbook ότι σκοπός της εταιρείας – με την οποία το Facebook γίνεται και καθηγητής- είναι η δημιουργία μιας τάξης η οποία θα κινείται γύρω από τις φιλοδοξίες των μαθητών. Το σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα παράδοσης υλικού και test online, ενώ ο χρόνος στην τάξη χρησιμοποιείται για ειδικά projects και συνεργασίες, «απελευθερώνοντας» τους καθηγητές έτσι ώστε να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα, δηλαδή να λειτουργούν ως μέντορες για τους μαθητές, οι οποίοι συνεργάζονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον να μαθαίνει.

logismiko-ekpaideusis-apo-to-facebook (1)

Αυτό το project γίνεται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική Summit Public Schools, η οποία έχει αναπτύξει μια διδακτική μέθοδο που επιτρέπει σε μαθητές να διδάσκονται online και να επιδίδονται σε projects/ λαμβάνουν συμβουλευτική στην τάξη. Όπως αναφέρθηκε, το εν λόγω εγχείρημα είναι εντελώς διαχωρισμένο από το κοινωνικό δίκτυο.

logismiko-ekpaideusis-apo-to-facebook

Το μεγάλο ζήτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι άνθρωποι του Facebook είναι το πως θα διαφυλάττονται τα προσωπικά στοιχεία των ανήλικων μαθητών και ποιος θα ελέγχει την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και ποιος θα τα προστατεύει- θα είναι οι γονείς, το Facebook ή το σχολείο;

Το Personalised Learning Plan μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί από 2.000 μαθητές και 100 καθηγητές σε σχολεία στην Καλιφόρνια.