Εσύ τρως και αυτό… μετράει. Κάθε φορά που βάζεις το πιρούνι στο στόμα σου, ο ηλεκτρονικός αισθητήρας του καταγράφει ορισμένα σημαντικά στοιχεία, όπως πόσες μπουκιές έχεις ανά λεπτό, πόσος χρόνος μεσολαβεί από μπουκιά σε μπουκιά και σε πόση ώρα ολοκληρώσεις το γεύμα σου.

Αν δει το “έξυπνο” πιρούνι σου ότι τρως πολύ γρήγορα, αρχίζει και δονείται, ενώ ανάβει και φωτάκια LED, για να σε κάνει να κόψεις ταχύτητα και να τροποποιήσει τη διατροφική σου συμπεριφορά. Ναι, καλά κατάλαβες. Θα σε μάθει να τρως σωστά. Να μασάς καλά και να τρως με κανονικό ρυθμό.

Το HAPIfork συνδέεται και με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή το smartphone σου, ώστε να βλέπεις οπτικοποιημένα τα δεδομένα που καταγράφει ο αισθητήρας του.

https://youtube.com/watch?v=6Q6Ws8uwtzc%3Frel%3D0%26autoplay%3D1

Γιατί είναι σημαντικό να τρως αργά;

Όπως ξέρεις, ο εγκέφαλός σου αντιλαμβάνεται ότι χόρτασες 20′, αφού φας. Αν τρως γρήγορα, θα καταναλώσεις περισσότερο φαγητό μέχρι να καταλάβεις ότι ο οργανισμός σου έχει χορτάσει.

Επίσης, το πιθανότερο είναι να μην μασάς καλά την τροφή σου, όταν τρως γρήγορα. Άρα θα δυσκολευτείς να χωνέψεις και να μεταβολίσεις το φαγητό.

Αν τρως αργά, μειώνεις τις πιθανότητες να πάθεις γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.