Μια καινούρια λέξη, συμπεριέλαβε πέρυσι, το λεξικό της Οξφόρδης, στις σελίδες του. Selfie. Χωρίς καμία ανάγκη για μετάφραση (η λέξη είναι πια διεθνής) και με την επισήμανση ότι λίγο πολύ, όλοι ανήκουμε στη γενιά των selfies, πάμε να δούμε μυστικά και κολπάκια που θα απογειώσουν τις δικές σας φωτογραφίες. Tips για καλύτερες selfies από stars του instagram και σύντομα θα γίνεται και εσείς…star!

Α! Η θολή selfie της Πόπης, είναι το… ΠΡΙΝ.

Προσέξτε το μακιγιάζ

Βάλε μια μικρή έξτρα δόση ρουζ. Το μακιγιάζ της πραγματικής ζωής, καθόλου δεν κολακεύει το πρόσωπο στις selfies. Μη φοβηθείς, λοιπόν, να τονίσεις τα μάγουλα αλλά και τα μάτια με περισσότερο make up!

(@ PeaceLoveShea)

selfie_2

Φωτογραφίσου στο σωστό φόντο

Βρες το σωστό τοπίο, μια λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά, κάτι που θα ενισχύσει την εικόνα σου. Απέφυγε τους λευκούς τοίχους και τα στενάχωρα δωμάτια. Βάλε φόντο τον ουρανό και τα likes θα πέφτουν… βροχή!

@ SongOfStyle

selfie_3

Ο φωτισμός κάνει θαύματα

Η σωστή selfie, θέλει το σωστό φωτισμό. Βρες λοιπόν πως πρέπει να πέφτει στο πρόσωπό σου το φως, ώστε να σου τονίζει τα όμορφα στοιχεία και να κρύβει τις ατέλειες.

@ CaraLoren

selfie_4

Βρες την σωστή γωνία

Κράτα το κινητό ή την φωτογραφική μηχανή στο ύψος των ματιών και πάνω. Στρέψε το πρόσωπο στο φακό σε γωνία των 3/4. Αυτή -λένε όλοι- είναι η πιο κολακευτική γωνία λήψης του σωστού selfie.

@ MichelleFawn

selfie_5

Οχι άλλα “χειλάκια” και παπιοειδή

Σήκωσε τη φωτογραφική μηχανή, βρες το σωστό φωτισμό, στρίψε στη σωστή γωνία και απλώς χαμογέλασε. Ούτε μούτες, ούτε ναζάκια, ούτε χειλάκια, ούτε σαχλαμαρίτσες που σε κάνουν να δείχνεις …χμ γκουχ γκουχ! Απλό, ζεστό, ειλικρινές χαμογελάκι. Κουκλάκι!

selfie_1

Με μέτρο τα φίλτρα

Το καλύτερο “φίλτρο” είναι το φως της ημέρας. Βγες έξω, άφησε τον ήλιο να φωτίσει το πρόσωπό σου, βρες τη γωνία που το φως δεν θα δημιουργεί σκιές και εντάσεις και…κλικ! Αν πάλι επιμένεις, το balencia είναι o σύμαχός σου, με τη ζεστή χρωματική του επικάλυψη, στις νυχτερινές ατασθαλίες (μακάρι να υπήρχε και στην πραγματική ζωή).

@ Bagsnob

selfie_6

Όλα με μέτρο

Θέλεις να σε ακολουθούν, να σου κάνουν like και να είναι το instagram σου, ένα από τα καλύτερα; Τότε με μέτρο οι selfies, οι πόζες και τα φιλάκια! Όσο καλές κι αν είναι οι selfies σου, κανένας δεν τρελαίνεται να ακολουθεί, έναν λογαρισμό… νάρκισσο! Ποικιλία, λοιπόν, στις φωτογραφίες που ανεβάζεις και όμορφες εικόνες, θα κάνουν το account σου, δημοφιλές.

@ GeriHirsch

selfie_7

 

Αν θέλεις να δεις superstars και τις selfies τους χωρίς makeup πάτα εδώ.  Αν θέλεις να βγάλεις selfies σαν επαγγελματίας και σου περισσεύουν 3,28€ πάτα εδώ.

 

 Tip:

Πάνω από όλα, κρατήστε τη μηχανή ή το κινητό, σταθερά και ΜΗΝ το κουνάτε σαν να χτυπάτε στιγμιαίο καφέ σε σέικερ. Αλλιώς θα βγάλετε selfie όπως αυτή της Πόπης, ΠΡΙΝ διαβάσει τις συμβουλές του άρθρου! Γι αυτό την ανέβασε. Για το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ.