Σκέψου αυτό: πόσα posts περνούν καθημερινά από το timeline σου. Posts από sites που παρακολουθείς, από άλλα που έκανες κατά λάθος, από συγγενείς, από παλιούς συμμαθητές, πληρωμένα, προτάσεις βάσει του τι έκανες like. Συνήθως, όπως όλοι, απλώς διατρέχεις το timeline σου. Αν όμως έκανες σε όλα like στο Facebook ;

Το υπέρτατο πείραμα που σήμανε την «αυτοκτονία» του λογαριασμού του έκανε συντάκτης του περιοδικού Wired. Το έκανε μόνο για 48 ώρες. Οι οποίες ήταν αρκετές για να αλλοιωθεί εντελώς το προφίλ του μετά από πάνω από 1.000 likes.

Το πρώτο σύμπτωμα ήταν ότι το timeline του άρχισε να κατακλύζεται από διαφημίσεις, μηνύματα εταιρειών και posts sites. Σχεδόν εξέλειψε το ανθρώπινο στοιχείο -παρόλο που εκείνος έκανε like και σε φωτογραφίες φίλων του ή τελοσπάντων ανθρώπων που είχε φίλους στο Facebook, αλλά κανονικά δεν θα έκανε like. To άλλο που παρατήρησε ήταν ότι ορισμένα sites όπως η Huffington post και το Upworthy έβγαιναν στατιστικά πολύ περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα το timeline να καταλήξει σαν αυτό ενός ανθρώπου που αποφάσισε να κάνει like μόνο σε αυτές τις 2 pages.

Το «ανησυχητικό» είναι ότι η περίεργη συμπεριφορά του επηρέασε και τα timelines των φίλων του: κάποιοι επικοινωνήσαν μαζί του για να του πουν ότι το timeline τους έχει γεμίσει με τη δική του (αλλόκοτη) δραστηριότητα (συγκεκριμένα κατά 70%!). Προφανώς, θα ήταν λόγος πολλοί να τον κάνουν unlike…

Το αποκορύφωμα ήταν ότι ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί του από το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Facebook, καθώς πήραν είδηση την περίεργη συμπεριφορά του. Προφανώς τόσα like στο Facebook, ούτε το ίδιο το Facebook δεν τα έχει προβλέψει… Η ιστορία κατέληξε με τον τύπο να έχει σιχαθεί το Facebook και το χαζό περιεχόμενο που του εμφάνιζε μετά τα τόσα likes που έγιναν επί τούτου.