Η Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ μονοπωλεί όχι μόνο στις συζητήσεις στις παρέες, αλλά και στα social media. Όσο εμείς σχολιάζουμε, κρίνουμε και κράζουμε, κάποιος παρακολουθεί όσα λέμε. Είναι το online app MOODial, το οποίο δημιούργησε το ελληνικό start-up isMOOD, που γνωρίσαμε μέσα από την πρώτη τους εφαρμογή ΕΚΛΟΓΙΚΑnalytics.

Το moodial.gr συγκεντρώνει τις αναφορές των χρηστών των κοινωνικών δικτύων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις ομάδες του Γ’ Ομίλου, αναλύοντας και παρουσιάζοντας με τρόπο έξυπνο και διαδραστικό χρήσιμα συμπεράσματα, αποτυπώνοντας τι συζητά αλλά και πως αισθάνεται συνολικά ο κόσμος σχετικά με κάθε ομάδα του ομίλου. Αυτό σχεδόν σε πραγματικό χρόνο!

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει τα ποσοστά αναφοράς σε κάθε ομάδα του Γ’ Ομίλου, την τάση αύξησης ή μείωσης των αναφορών, καθώς και το διαχωρισμό τους σε θετικές, ουδέτερες και αρνητικές. Δες πώς έχουν διαμορφωθεί οι τάσεις μέχρι στιγμής, έχοντας υπόψη ότι το πράσινο αντιπροσωπεύει τις θετικές, αναφορές, το μπλε τις ουδέτερες και το κόκκινο τις αρνητικές.

Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ

Οι δημιουργοί της εφαρμογής αναφέρουν ότι πριν τον αγώνα του Σαββάτου τα σχόλια ήταν πολύ ενθαρρυντικά και θετικά, ενώ μετά τον αγώνα και επί 2 ημέρες επικράτησαν τα αρνητικά σχόλια και η απογοήτευση.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να δουν ποια θέματα συζητούνται συχνότερα με μία μόνο ματιά χάρη στη word cloud απεικόνιση.

Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ

Καταγράφεται, επίσης, η εικόνα των αναφορών σε όλες τις ομάδες του ομίλου ανά εβδομάδα, αλλά και των ημερήσιων αναφορών σε κάθε ομάδα ξεχωριστά, μέσα από γραφικές απεικονίσεις.

Info

Το start-up isMOOD, που έλαβε την 4η θέση στο διαγωνισμό i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξιοποιώντας τεχνικές υπολογιστικής νοημοσύνης, παρέχει ποιοτικές αναλύσεις σε εταιρείες για τη θέση των καταναλωτών τους απέναντι στα προϊόντα τους, βάσει των αναφορών στα social media. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2013, προσάρμοσε τα εργαλεία της ειδικά για να καταγράφει την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ στην εφαρμογή moodial.gr.

Βασικά μέλη της νέας εταιρείας είναι οι απόφοιτοι του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Χρήστος Κουνάβης και Άννα Κασιμάτη, η οποία ολοκληρώνει το ΜΒΑ International του ΟΠΑ, μετά από υποτροφία που έλαβε. Το τρίτο μέλος του start-up είναι ο Διονύσης Σωτηρόπουλος, ο οποίος διαθέτει διδακτορικό σε Machine learning algorithmics.