Μπορείς να πιστέψεις ότι πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που το Instagram ξεκίνησε τα stories; Πλέον, προσωπικά, δεν μπορώ να θυμηθώ πως ήταν η εφαρμογή χωρίς τα stories! Για να γιορτάσει το πρώτο έτος το Instagram δημοσίευσε μια ανακοίνωση με μερικές πληροφορίες σχετικά με το πόσες ώρες σπαταλάς ημερησίως στο Instagram και τα αποτελέσματα είναι αρκετά τρομακτικά!

Σύμφωνα με το Instagram, οι users ξεκίνησαν να μένουν περισσότερο στην εφαρμογή από τότε που ξεκίνησαν τα Stories. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι χρήστες ηλικίας κάτω των 25 ετών περνούν περισσότερο από 32 λεπτά την ημέρα στο Instagram, κατά μέσο όρο, ενώ οι 25 και άνω περνούν περισσότερο από 24 λεπτά την ημέρα.

Εκτός από τις πληροφορίες σχετικά με το χρόνο που αφιερώνουμε στην εφαρμογή, το Instagram κυκλοφόρησε επίσης μια αρκετά σημαντική εικόνα για τα πιο χρησιμοποιημένα hashtags, τις κορυφαίες τοποθεσίες, τα πιο χρησιμοποιημένα φίλτρα και τα πιο δημοφιλή αυτοκόλλητα.

Ανάμεσα στα πιο “διάσημα” hashtags, στο top five βρίσκουμε τα  #GoodMorning, #Work, #GoodNight, #Mood και #HappyBirthday.

Το Instagram έδωσε επίσης και τις 5 πιο πολυcheckαρισμένες τοποθεσίες στον πλανήτη:  Jakarta- Indonesia,  São Paulo- Brazil,  New York- NY, London- UK και Madrid- Spain.

Αυτά τα filters και stickers είναι επίσης “διάσημα”:

Τα πιο πολυχρησιμοποιημένα face filters στο Instagram είναι τα puppy ears, sleeping mask, bunny ears, love with heart-shaped darts και koala ears.

Και τέλος, τα πιο χρησιμοποιημένα stickers είναι τα Vibrant Location sticker, το Digital Time sticker, το “Like” sticker, το Hashtag stickerκαι το Weather sticker.