Υπάρχει ένα δωμάτιο στον κόσμο, στο οποίο δεν έχει καταφέρει να μείνει κανείς άνθρωπος για πάνω από μια ώρα! Ο λόγος για το πιο ήσυχο μέρος του κόσμου, το οποίο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον κάθε άνθρωπο που το έχει επισκεφτεί!

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι κρυμμένος στο βάθος του Building 87 στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον.

Το εν λόγω δωμάτιο κατασκευάστηκε για να γίνονται δοκιμές προϊόντων της Microsoft και το 2015 κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ησυχίας, όταν ο ήχος μέσα του μετρήθηκε στα -20,6 ντεσιμπέλ.

Όπως εξηγεί το BBC, προκειμένου να καταλάβουμε τη σημασία αυτού του αριθμού, ο ανθρώπινος ψίθυρος κυμαίνεται περίπου στα 30 ντεσιμπέλ ενώ ο ήχος της αναπνοής μας, σε κανονικές συνθήκες, μετριέται στα μόλις 10 ντεσιμπέλ. Είναι μέτρηση που πλησιάζει το όριο του εφικτού χωρίς να δημιουργήσει κανείς συνθήκες κενού. Το όριο της ανθρώπινης ακοής πιστεύεται πως είναι γύρω στα 0 ντεσιμπέλ αν και, το γεγονός πως τα αυτιά μας δεν μπορούν να συλλάβουν κάποιον ήχο δεν σημαίνει πως αυτός δεν υπάρχει. Έτσι είναι δυνατόν να μετρηθούν και οι αρνητικές τιμές.

Το δωμάτιο είναι ουσιαστικά ένας κύβος με πλευρές μήκους 6,36 μέτρων. Κάθε επιφάνειά του καλύπτεται από ειδικό μονωτικό υλικό που αποτρέπει το να δημιουργηθεί ηχώ από ήχους που παράγονται μέσα στο δωμάτιο.

Το πάτωμα του δωματίου είναι κατασκευασμένο από καλώδια από χάλυβα, όπως εκείνα τα οποία χρησιμοποιούνται για να επιβραδύνουν τα μαχητικά όταν προσγειώνονται σε αεροπλανοφόρα. Αυτά βρίσκονται σαν δίχτυ πάνω απ’ τις αφρώδεις πλάκες.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος υπάλληλος της Microsoft για τις αντιδράσεις του κόσμου όταν μπαίνει στο δωμάτιο: «Υπάρχουν άνθρωποι που ενθουσιάζονται και λένε πως μοιάζει σαν διαλογισμός. Το βρίσκουν χαλαρωτικό. Πάντως το περισσότερο που έχω δει άνθρωπο να μένει μέσα στο δωμάτιο ήταν μία ώρα κι αυτό για φιλανθρωπικό σκοπό. Πιστεύω πως αν μείνει κανείς πολλές ώρες τρελαίνεται. Κάθε φορά που καταπίνεις νομίζεις πως θα κουφαθείς».