Είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν: όταν προσπαθούν να αγοράσουν κάτι μακριά από το σπίτι, η εταιρεία πιστωτικών καρτών δεν εγκρίνει τη συναλλαγή, επειδή φοβάται ότι η κάρτα έχει κλαπεί. Μπορεί να το έχεις αντιμετωπίσει κι εσύ αν έχεις επιχειρήσει να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου στο εξωτερικό. Όμως σύμφωνα με τη Visa τα προβλήματα με την πιστωτική στα ταξίδια θα λάβουν ένα τέλος.

Νέο λογισμικό που τρέχει στο smartphone σου θα περιορίσει το πρόβλημα, σύμφωνα με την επεξεργασία των πληρωμών της Visa. Το λογισμικό ονομάζεται Visa Mobile Location και χρησιμοποιεί την ικανότητα του κινητού σου τηλεφώνου να εντοπίζει τον εαυτό του και να βεβαιώνει ότι είσαι κοντά στο σημείο όπου η κάρτα χρησιμοποιείται. Η ιδέα είναι ότι οι πιθανότητες μιας δόλιας συναλλαγής είναι πολύ μεγαλύτερες, αν η συναλλαγή λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική θέση από το τηλέφωνο.

Το λογισμικό, που παρέχεται από την εταιρεία Finsphere, θα είναι διαθέσιμο μέσω των εφαρμογών των τραπεζών σε πελάτες στις Η.Π.Α αρχικά, ξεκινώντας τον Απρίλιο σύμφωνα με τη Visa.

Η υπηρεσία αποκαλύπτει πόσο χρήσιμο είναι να έχεις μια υπολογιστική συσκευή γενικής χρήσης κρυμμένη στην τσέπη ή στην τσάντα σου. Εκτός από όλα τα βοηθητικά προγράμματα  για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την πλοήγηση, τις  φωτογραφίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τηλέφωνα φυσικά, τα smartphones σε βοηθούν επίσης να ενισχύσεις την ασφάλειά σου.

Μέχρι στιγμής οι άνθρωποι μπορούσαν να καλούν τις τράπεζες για να τους πουν πού και πότε θα ταξιδέψουν ώστε οι επεξεργαστές πληρωμής με πιστωτική κάρτα να απορρίπτουν μην τις συναλλαγές που φαίνονται ύποπτες, αλλά είναι νόμιμες. Αυτό είναι μια ταλαιπωρία όμως, και πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο.

Η Visa προσπαθεί να κάνει τη διαδικασία λιγότερο δύσκολη. Πέρυσι, ξεκίνησε να προσφέρει έναν online μηχανισμό  συζήτησης για τα πλάνα των ταξιδιών των πελατών. Επίσης, εισήγαγε μια υπηρεσία που ονομάζεται Visa Travel Authorization Tag, που αξιολογεί ταξιδιωτικά σχέδια που βασίζονται σε αεροπλάνο, τρένο, και το ξενοδοχείο και γίνονται με πιστωτική κάρτα.