Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας ο γνωστός περιηγητής σελίδων που όλοι χρησιμοποιήσαμε στο παρελθόν, Explorer, βγαίνει στην… σύνταξη, καθώς οι εκπρόσωποι του διαδικτυακού κολοσσού της Microsoft, ανακοίνωσαν οριστικά το τέλος κυκλοφορίας του με τη νέα έκδοση των Windows.

Ο Κρις Καποσέλα, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ του τεχνολογικού κολοσσού, ανακοίνωσε πως ο άλλοτε κυρίαρχος browser με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως δεν θα περιέχεται στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows (Windows 10) που ετοιμάζει η Microsoft. Την θέση του, αναμένεται να πάρει ο «Project Spartan», για τον οποίο φήμες αναφέρουν ότι θα θυμίζει σε πολλά τον Google Chrome, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι σίγουρα ταχύτερος από τον προκάτοχό του και πιο «ελαφρύς».

«Αυτό το διάστημα αναζητούμε το νέο brand για τον web browser που θα ενσωματωθεί στο Windows 10. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τον Internet Explorer, αλλά μόνο για ορισμένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που απευθύνονται στον κλάδο των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Καποσέλα.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πιθανότατα, στο όνομα του νέου browser θα περιλαμβάνεται και η λέξη «Microsoft».