Εσύ τα φοράς, οι άλλοι όμως δε σε βλέπουν.

Δεν είναι τα γνωστά γυαλιά οράσεως, που φοράς για να βλέπεις καλύτερα. Αυτά τα φοράς, για να γίνεσαι αόρατος στα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου. Πιο απλά, για να κρύβεις το πρόσωπό σου και να προστατεύεις την ταυτότητά σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook.

Τα Invisibility Glasses σε κάνουν αόρατο με δύο τρόπους. Ενσωματώνουν υπέρυθρα LEDs στο σκελετό των γυαλιών,που εμφανίζουν στις φωτογραφίες λευκές οπές κι έτσι κρύβεται το πρόσωπό σου από το λογισμικό που χρησιμοποιεί για την αναγνώριση προσώπων το Facebook.

invisibility glasses
Έχουν υλικά, που ανακλούν το φως ακριβώς με την ίδια γωνία που πέφτει πάνω σε αυτά. Οπότε το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία.

invisibility glasses
Προσοχή! Φορώντας τα γυαλιά, γίνεσαι αόρατος μόνο στο πρόσωπο. Το σώμα σου φαίνεται κανονικά.

Τα Invisibility Glasses είναι δημιούργημα της AVG (software security company), που παρουσίασε στο παγκόσμιο συνέδριο τεχνολογίας (Mobile World Congress) στη Βαρκελώνη.

Αν αναρωτιέσαι πού θα τα βρεις, θα σε απογοητεύσω. Προς το παρόν δεν πωλούνται. Και ούτε πρόκειται άμεσα. Σίγουρα όμως έχουν αρχίσει και πάλι τη συζήτηση περί ιδιωτικότητας.