Το Superfish που αποκαλύφθηκε ότι έχει εγκατασταθεί σε φορητούς υπολογιστές Lenovo, θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής σου. Το Superfish θα μπορούσε να υπάρχει σε οποιονδήποτε υπολογιστή – και όχι μόνο σε Lenovo- οπότε δες πώς θα ελέγξεις αν το έχει ο υπολογιστής σου και τι να κάνεις αν το έχει.

Εκτός από τις διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σου στο Internet, το Superfish κάνει το PC σου μη ασφαλές, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Για να ελέγξεις αν είναι ενεργό στον υπολογιστή σου, «τρέξε» το Τεστ Superfish CA σε όλα τα προγράμματα περιήγησης που έχεις εγκαταστήσει. Η σελίδα θα σου πει εάν είναι εγκατεστημένο.

Για να το απεγκαταστήσεις, πήγαινε στο μενού Έναρξη των Windows.  Κάνε αναζήτηση για «Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος», άνοιξε την εφαρμογή, και ψάξε για «Superfish Inc VisualDiscovery». Κάντε κλικ για να καταργήσεις την εγκατάσταση κι έτσι θα πρέπει να απαλλαγείς από την εφαρμογή.

Στη συνέχεια, για να καταργήσεις και την εγκατάσταση των επιπλέων δεδομένων, επίστρεψε στο μενού Έναρξης και κάνε αναζήτηση για «certmgr.msc». Άνοιξέ το και κάνε κλικ μέσα στο μενού «Certificates». Βρες οτιδήποτε εκεί που έχει τη λέξη «Superfish» και διάγραψέ το με δεξί κλικ.

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να αφήσει καθαρό τον υπολογιστή σου από το Superfish. Για να το ελέγξεις πήγαινε να κάνεις τη δοκιμή από την αρχή. Αυτή είναι η διαδικασία που προτείνει η Microsoft και για οποιαδήποτε άλλη σχετική απορία, ανάτρεξε στην ιστοσελίδα της.