Αν βαρέθηκες να στέλνεις φωτογραφίες και αρχεία στους φίλους σου μέσω gmail, τώρα το mail της google σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις και κάτι άλλο : Να στέλνεις λεφτά! Yeap, στείλε χρήματα με επισύναψη μέσω Gmail. WHAT?

Πόσο τέλειο ειδικά αν πρόκεται να στείλεις σε μένα; Όχι; Καλά…

Αρχικά νομίζαμε ότι πρόκειται για κάποιου είδους τρολάρισμα, αλλά η είδηση είναι 100% αληθινή. Το Gmail επιτρέπει πλέον στους χρήστες του να επισυνάψουν χρήματα στα μηνύματά τους, ακόμα κι αν δεν έχουν λογαριασμό στο Gmail.

Για να στείλει κανείς χρήματα με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να επισυνάψει αυτά τα λεφτά, όπως ακριβώς θα έκανε με ένα έγγραφο ή μια φωτογραφία. Απλά αντί να πατάει το σύμβολο με τον συνδετήρα που εμφανίζεται στο μενού του Gmail, θα πατάει ένα καινούργιο σύμβολο που θα μπει ακριβώς πάνω απ’τον συνδετήρα, το «£». Κάνοντας κλικ σε αυτό το εικονίδιο, θα δίνεται η δυνατότητα να εισάγει κανείς στο mail όσα χρήματα θέλει να στείλει. Την ιδια μέθοδο μπορεί να ακολουθήσει, αν θέλει να ζητήσει χρήματα. Αυτά τα «requests» μπορούν να σταλούν ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν λογαριασμό στο Gmail (Αν μαλώνει ο κόσμος για τα friend requests του fb, φανταστείτε τι θα συμβεί με αυτά).

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος αυτήν την υπηρεσία, πρέπει πρώτα να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Google Wallet, συνδέοντας μια χρεωστική κάρτα ή έναν τραπεζικό λογαριασμό. Τα χρήματα μπορούν είτε να διατηρούνται στο Google Wallet, για χρήση στο Google Play, ή μπορούν να μετακινούνται πίσω στον τραπεζικό λογαριασμό.

https://www.youtube.com/watch?v=FVKwbZOFh3o

Το να πληρώνει κανείς μέσω Gmail ήταν ήδη εφικτό στις ΗΠΑ, αλλά τώρα για πρώτη φορά θα μπορεί να γίνεται και στην Μεγάλη Βρετανία.

Αυτή η δυνατότητα θα δοθεί σε όλους τους χρήστες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.