Ξυπνάς πτώμα ακόμα κι αν έχεις κοιμηθεί το ενδεικνυόμενο οκτάωρο;  Μήπως άλλες φορές πετάγεσαι από το κρεβάτι από μόνος/ η σου ακόμα και να σου λείπουν ώρες ύπνου; Το πρώτο συμβαίνει επειδή μάλλον ξύπνησες απότομα όσο ήσουν σε βαθύ REM. Και επειδή δεν είχες ανακαλύψει έως τώρα την εφαρμογή Sleep Cycle.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να περάσετε από ελαφρύ ύπνο σε βαθύ ύπνο, μπαίνοντας περιστασιακά σε φάση REM. Βέβαια, αυτό δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κανονικό σας ξυπνητήρι και είναι αποφασισμένο ανεξάρτητα από το αν είστε σε ελαφρύ ύπνο ή στο βαθύτερο ύπνο να σας ξυπνήσει την ώρα που το έχετε προγραμματίσει. Ωστόσο, από τη στιγμή που κινείστε με διαφορετικό τρόπο στο κρεβάτι ανάλογα με τη φάση ύπνου στην οποία βρίσκεστε, η εφαρμογή Sleep Cycle είναι σε θέση με το επιταχυνσιόμετρο του iPhone σας να παρακολουθεί τις κινήσεις σας και να καταλάβει ποια φάση ύπνου διανύετε. Η εφαρμογή στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα χρονικό περιθώριο  30 λεπτών που ολοκληρώνεται στην ώρα αφύπνισης που έχετε θέσει και σας ξυπνά στο ελαφρύτερο στάδιο του ύπνου σας .

«Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχουν αντίστοιχα κανονικά ρολόγια, αλλά συνήθως η τιμή τους είναι 200 δολάρια. Συνειδητοποίησα ότι το iPhone έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και αποφάσισα να φτιάξω ένα ξυπνητήρι που λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και να το πουλήσω έναντι 1 ή 2 δολαρίων», λέει ο προγραμματιστής Maciek Drejak που δημιούργησε την εφαρμογή.

Η εφαρμογή Sleep Cycle κοστίζει 0,99 δολάρια και διατίθεται για iPhones.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία και ποιότητα του ύπνου σου.

Tip!

1. Κάνε το τεστ για να δεις αν σου λείπει ύπνος. Είναι απίστευτο!

2. Δες όλα τα παλαβά ξυπνητήρια-εφαρμογές που παρουσίασε η Χριστίνα Μπόμπα στην εκπομπή της.