Μπορεί η Google να έχει χαρτογραφήσει μερικές από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης και αυτό το video να έχει αποτυπώσει την εναέρια κυκλοφορία, αλλά το διάστημα παραμένει ένα τεράστιο και σκοτεινό μυστήριο για τους περισσότερους από εμάς. Κι όμως, παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα: κομήτες, σούπερνοβα και γενικά όλα τα ουράνια σώματα που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως «αστέρια».

Μια καναδική εφαρμογή, που ονομάζεται SkyWatch, έρχεται να χαρτογραφήσει το διάστημα με μια γραφική αναπαράσταση των κοσμικών φαινομένων σε πραγματικό χρόνο για τους ερασιτέχνες αστρονόμους.

Χρησιμοποιώντας ανεπεξέργαστα δεδομένα της Nasa, η εφαρμογή εμφανίζει τι συμβαίνει στο διάστημα, όπως σουπερνόβα και κομήτες που πέφτουν, σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με το Google Maps.

Το SkyWatch είναι μια οπτική αναπαράσταση των δεδομένων που συλλέγονται από παρατηρητήρια σε όλο τον κόσμο σχεδόν σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα παρουσιαζόμενα ουράνια φαινόμενα στο σύμπαν. Το SkyWatch παρέχει όχι μόνο τις συντεταγμένες, αλλά μπορεί επίσης να αποτυπώσει το ακριβές σημείο της εκδήλωσης του φαινομένου μέσω του Google Sky. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ενημερώσεις για τα φαινόμενα που τους ενδιαφέρουν περισσότερο και να το μοιραστούν με τους φίλους τους στα social media.

Οι δημιουργοί της με έδρα το Τορόντο ανέπτυξαν την εφαρμογή στο πλαίσιο του Nasa’s International Space Apps Challenge και τώρα ετοιμάζουν το πρωτότυπο, οπότε μην βιαστείς να το αναζητήσεις στο appstore.

Ο δημιουργός της πιστεύει ότι η αναπαράσταση σε πραγματικό χρόνο θα βοηθήσει να προωθηθεί η διαστημική έρευνα στις νεότερες γενιές.