Λατρεύεις το Skype και το χρησιμοποιείς καθημερινά για να μιλήσεις με φίλους, συγγενείς ή ακόμα και την σχέση σου όταν σας χωρίζει απόσταση. (η απόσταση μπορεί να είναι μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο, μην κολλάς σε λεπτομέρειες, το σημαντικό είναι ότι το χρησιμοποιείς!) Αν μιλάς, λοιπόν, και με φίλους από το εξωτερικό, πλέον μπορείς να μιλάς την γλώσσα τους!

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός real-time γλωσσικού μεταφραστή ο οποίος θα προσαρμοστεί στην mobile version του Skype. Θα γράφεις δηλαδή ελληνικά και θα πηγαίνουν στα Γερμανικά, όταν θα κουβεντιάζεις με την Γερμανίδα συμφοιτήτρια σου! Ή θα σου γράφει στα Ιταλικά το παλικάρι που γνώρισες στην Κρήτη το Καλοκαίρι και εσύ διαβάζεις Ελληνικά!

Σύμφωνα, με την Chief executive, Satya Nadella, πρόκειται να κυκλοφορήσει η test version αυτής της υπηρεσίας, του Skype Translator, για τα Windows 8 κάποια στιγμή μέσα στο 2014.

Η κίνηση αυτή έγινε γιατί ο ανταγωνισμός στον τομέα των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που βασίζονται στο Διαδίκτυο έχει αρχίσει να αυξάνεται, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν τρόπους ώστε να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες.

«Θα μπορείς, πλέον, να επικοινωνείς με τον οποιοδήποτε χωρίς γλωσσικά σύνορα!» λέει ο Mr Nadella chief executive της Skype.

Ακόμα, δεν έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία αν η υπηρεσία θα είναι δωρεάν προς τους χρήστες ή αν θα πρέπει να πληρώνουν για να το αποκτήσουν ή αν θα έχει μηνιαίο κόστος.