Τα μεταδεδομένα είναι το όνομα που χρησιμοποιείται συχνά για τις κρυφές προσωπικές πληροφορίες που υπάρχουν σε έγγραφα, ακόμα κι αν εσύ δεν έδωσες εντολή σε προγράμματα όπως το Microsoft Word, Excel, PowerPoint, και άλλα να συλλέξουν ή να μοιραστούν. Αυτή η συλλογή με προσωπικά δεδομένα μπορεί να είναι αβέβαια, διότι δεν εκτυπώνεται ούτε εμφανίζεται στην οθόνη σου, όταν βλέπεις το έγγραφο. Μερικά μεταδεδομένα μπορεί να μην εμφανιστούν μέχρι να τα πληκτρολογήσεις όπως: Συγγραφέας, Θέμα, ή Τίτλος εγγράφου, αλλά  τα στοιχεία αυτά μπορούν να βρεθούν σε άλλους τύπους μεταδεδομένων.

Στοιχεία του συγγραφέα

Τα προγράμματα του Microsoft Office μπορεί να αντανακλούν πληροφορίες σχετικά με εσένα, και τον υπολογιστή που είναι μια επέκτασή σου, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος σου ή των αρχικών του, τον υπολογιστή σου ή το όνομα συσκευής, το όνομα της εταιρείας, καθώς και πληροφορίες δικτύου.

Ιδιότητες αρχείου

Το ίδιο το αρχείο περιγράφεται επίσης στα μεταδεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του αρχείου. Οι ιδιότητες και τα στατιστικά στοιχεία του εγγράφου, όπως το πόσο καιρό έχεις εργαστεί στο έγγραφο, πότε το αποθήκευσες τελευταία φορα, πότε δημιουργήθηκε, και άλλες πληροφορίες για τη χρήση μπορούν επίσης να είναι διαθέσιμες.

Εξατομικευμένες εμφανίσεις και αόρατα αντικείμενα

Τα έγγραφα του Office σου επιτρέπουν να κάνεις κάποια κρυφά περιεχόμενα, όπως κρυφό κείμενο, κρυφές γραμμές ή στήλες στο Excel, Off-slide περιεχόμενο στο PowerPoint και πολλά άλλα. Δεν μπορείς όμως να συνειδητοποιήσεις ότι τα στοιχεία στο χώρο εργασίας, μπορεί να αναφέρονται κατά λάθος στα μεταδεδομένα.

Εκτυπωτής και διαδρομή αρχείων

Οι διαδρομές αρχείων λένε στο Microsoft Office πού να στείλει ή να αποθηκεύσει τα αρχεία σου στον υπολογιστή σου ή το δίκτυό σου. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει σκληρούς δίσκους ή φορητές συσκευές αποθήκευσης. Αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη διαδρομή του αρχείου σου για τη δημοσίευση ιστοσελίδων από το Microsoft Office.

Εκδόσεις του εγγράφου

Όταν αποθηκεύεις έγγραφα του Office, συνήθως θέλεις οι προηγούμενες εκδόσεις να μείνουν στο παρελθόν! Αλλά μερικές πληροφορίες των προηγούμενων εκδόσεων μπορεί να είναι ορατές από τους άλλους.