Έχεις μπει στα settings και έχεις επιλέξει ποιες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση στα location data σου. Και όμως, το iPhone έχει διαφορετική άποψη. Υπάρχει ακόμα μία ρύθμιση η οποία όχι απλά καταγράφει από που πέρασες, βγάζει και αυθαίρετα συμπεράσματα γα το τι μπορεί να είναι αυτό το μέρος που πήγες 3 φορές την περασμένη βδομάδα!

Είναι μια ρύθμιση που ονομάζεται “Frequent Locations” η οποία, όσο εσύ κινείσαι αυτή καταγράφει από ποια μέρη έχει περάσει! Αν μάλιστα περνάς συχνά από κάποια μέρη τα σημειώνει ως «συχνή θέση», «εργασία» (το οποίο το εντοπίζει αναλόγως που περνάς τις περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα, «σπίτι» με βάση το πού βρίσκεσαι το βράδυ. Δεν φτάνει μόνο αυτό, σημειώνει και άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως σπίτια φίλων, αγαπημένα εστιατόρια κτλ με βάση τις επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις σου στο συγκεκριμένο σημείο ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα παραμονής σου εκεί.

Η Apple σχολίασε: «Αυτά τα δεδομένα τηρούνται αποκλειστικά και μόνο στη συσκευή σας και δεν θα πρέπει να αποστέλλονται στην Apple, χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Θα χρησιμοποιηθεί για να σας παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες, όπως η έξυπνη δρομολόγηση της κυκλοφορίας.”

Μάλλον δεν είσαι και πολύ χαρούμενος έτσι; Δες λοιπόν πως θα κλείσεις και αυτή την ρύθμιση!

Settings, Privacy, Location Services, System Services, Frequent Locations, και κλείνεις το Improve Maps και το Frequent Locations