Σου έχει συμβεί ποτέ να βρίσκεται σε μεγάλο δρόμο και για να περάσεις απέναντι να πρέπει να πιέσεις το κουμπί για να ανάψει πράσινο και να περάσεις; Είναι αδύνατο να περάσεις απέναντι πριν το φανάρι γίνει πράσινο για τους πεζούς. Δεν χρειάζεται μια βόλτα στο δρόμο για να σε οδηγήσει στο ΚΑΤ.
Άρα, πάμε πάλι από την αρχή, για να περάσεις τον δρόμο πρέπει να περιμένεις στο φανάρι.

Βέβαια σε μεγάλους δρόμους, αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Έτσι αναγκάζεσαι να περιμένεις στο φανάρι αρκετή ώρα… και τι συμβαίνει τότε; Βαριέσαι! Πως θα σου φαινόταν όταν όση ώρα περιμένεις να έπαιζες λίγο πινγκ πονγκ; Δεν εννοούμε να παίξεις πινγκ πονγκ  με κάποιον περαστικό, αλλά να παίξεις πινγκ πονγκ στη συσκευή που πατάς για να ανάψει πράσινο!

Όχι δεν μιλάμε για κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για πραγματικότητα!

cross-walk-pong2-ipop.gr

Με αυτήν τη συσκευή μπορείς να παίξεις πινγκ πονγκ με το άτομο που περιμένει και εκείνο στο φανάρι από την άλλη μεριά του δρόμου. Η εφεύρεση αυτή κατασκευάστηκε από φοιτητές στην Γερμανία.  H  συσκευή αυτή τοποθετείται στα φανάρια. Πηγαίνοντας στο φανάρι πατάς το κουμπί για να αλλάξει το φανάρι. Όσο περιμένεις στην οθόνη της συσκευής εμφανίζεται το παιχνίδι και αρχίζεις να παίζεις. Στο φόντο από πίσω με μια κόκκινη μπάρα φαίνεται σε πόση ώρα θα ανάψει πράσινο.

Η ιδέα για αυτή την συσκευή εμφανίστηκε το 2012. Πολλή τότε έσπευσαν να που ότι πρόκειται για πλάκα και δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια συσκευή. Αφού ξεπέρασε όλες τις τεχνολογικές προκλήσεις και την γραφειοκρατία η επιστημονική ομάδα κατάφερε να κατασκευάσει αυτή την συσκευή.  Πριν λίγες μέρες, η επιστημονική ομάδα εγκατέστησε τη συσκευή σε διάβαση πεζών δίπλα από το πανεπιστήμιο HAWK στην Γερμανία.

cross-walk-pong2-ipop.gr

 photo:boredpanda.com