Ήξερες για την «κατάρα» των Όσκαρ; Ήξερες πως Όσκαρ και διαζύγιο έχουν αρχίσει και πηγαίνουν χεράκι-χεράκι; Έχεις καθίσει να ψάξει πόσοι Οσκαρικοί ηθοποιοί έχουν χωρίσει τελευταία; Κι όμως δεν είναι μύθος αλλά έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Όπως γνωστοποιεί η νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Michigan, η ξαφνική επαγγελματική αλλαγή στη ζωή των ηθοποιών έχει δραματικές επιδράσεις στις προσωπικές τους σχέσεις.

Για να στο κάνω πιο λιανά και με επιχειρήματα, τα τελευταία «θύματα» της κατάρας των Όσκαρ είναι οι γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ Νίκολας Κέιτζ, Χάλι Μπέρι, Κερκ Ντάγκλας και η Σάντρα Μπούλοκ, οι οποίοι μαζί με το Όσκαρ πήραν και το… χαρτί του διαζυγίου τους στο χέρι!

Οι νικητές, λοιπόν, είναι γραφτό, όπως φαίνεται, να δυστυχήσουν στη ζωή τους, από την στιγμή που θα πιάσουν στα χέρια τους το γνωστό αγαλματίδιο. Τώρα σχετικά με το ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να κόψει τα δεσμά του γάμου ανάμεσα στον αρσενικό και το θηλυκό φύλλο:

Οι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι οι άντρες ηθοποιοί που έχουν βραβευθεί με Όσκαρ έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου του γάμου τους.

Το ερευνητικό team έβγαλε το παραπάνω συμπέρασμα, εξετάζοντας τα δεδομένα όλων των ηθοποιών που είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε 1.023 εμπορικές και καλλιτεχνικές ταινίες από το 1930 ως το 2005. Το δείγμα των 808 ηθοποιών περιελάβανε 165 νικητές βραβείων και 227 υποψηφίους που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το χρυσό αγαλματίδιο.

«Δεδομένου ότι πολλές πτυχές της ζωής μας οργανώνονται γύρω από το ρητό: ο νικητής τα παίρνει όλα, είναι καλό να γνωρίζουμε τις πιθανές αρνητικές συνέπειες» αναφέρει ο καθηγητής στρατηγικής Michael Jensen, του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν μάλιστα, πως η συμμετοχή σε ταινίες δράσης και περιπέτειας αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου για τους άντρες ηθοποιούς, όχι όμως και για τις γυναίκες. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, ο καθηγητής Jensen και ο συνεργάτης του Heeyon Kim από το εθνικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης τονίζουν, ότι οι αρνητικές συνέπειες δεν έχουν να κάνουν με τον επαγγελματικό τομέα, αλλά αποκλειστικά τα προσωπικά τους (!)

Τελικά, ακόμη και οι σταρ του Χόλιγουντ περνάνε κρίση…!