Ο CEO Mark Zuckerberg κατά τη διάρκεια του Facebook F8 Developer Conference, μίλησε για το Messenger app και ανακοίνωσε μία σειρά από νέα features και updates. Και μπορεί τα νέα να έχουν στόχο κυρίως developers και app designers, σίγουρα όμως είναι σπουδαία νέα και για τους Facebook users.

Ο Mark Zuckerberg πρακτικά ανακοίνωσε τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο Facebook Messenger. Πλέον οι users θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν φωτογραφίες,  GIFs, μουσική και να έχουν ενσωματωμένες εφαρμογές όπως το ESPN και το Weather Channel. Κάποιες ακόμα βελτιώσεις έρχονται και για το video player αλλά και τα app analytics.

Λίγο πιο αναλυτικά:

Το Facebook Messenger ως κομβικό σημείο

Ίσως η μεγαλύτερη ενημέρωση την οποία παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ομιλία του ο Zuckerberg είναι ότι το Facebook Messenger θέλει να γίνει ένας τεράστιος επικοινωνιακός κόμβος, όπου οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν πολύ περισσότερα από ό, τι κάνουν σ ένα απλό chat.

Στο μέλλον, για παράδειγμα, ένας προγραμματιστής θα είναι σε θέση να προσθέσει ένα κουμπί Messenger μέσα σε ένα app άσχετο με το facebook, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή για έκδοσης εισιτηρίων, έτσι ώστε όταν ένας πελάτης κάνει μια αγορά, να μπορεί άμεσα να μοιραστεί όλες τις λεπτομέρειες με έναν φίλο στο Facebook.

Σφαιρικά βίντεο στην αρχική σας σελίδα και ακουστικά Oculus VR

Σύντομα το Facebook θα μπορεί να υποστηρίξει το ανέβασμα βίντεο με κάμερα τεχνολογίας 360 μοιρών, πράγμα που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεστε και ψυχαγωγείστε όταν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook.

Οι online αγορές θα μπορούν να παρακολουθηθούν μέσω Messenger

Η αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων του Facebook σύντομα θα ενσωματωθεί σε e-commerce site. Έτσι, όταν θα κάνετε μια online αγορά θα μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Facebook και οι εταιρείες θα μπορούν να σας στέλνουν ειδοποιήσεις σχετικά με τις αγορές σας απευθείας στην εφαρμογή Messenger .

Μηνύματα χρησιμοποιώντας άλλες εφαρμογές

Πλέον οι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν εφαρμογές τρίτων, όπως οι κινούμενες εικόνες gif της Giphy, μέσα από την εφαρμογή Messenger προκειμένου να στείλετε ένα μήνυμα. Μέχρι πρότινος, θα έπρεπε να κλείσετε την εφαρμογή, να ανοίξετε το Giphy για να δημιουργήσετε ένα αρχείο gif και στη συνέχεια να το αντιγράψετε σε ένα μήνυμα. Το Facebook επίσης θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν τρίτες εφαρμογές μέσω του messenger.

Τα βίντεο στο Facebook θα ενσωματώνονται σε οποιαδήποτε εφαρμογή

Μέχρι σήμερα, αν έχετε ανεβάσει ένα βίντεο στο Facebook μπορείτε να το μοιραστείτε σε άλλες πλατφόρμες μόνο παραπέμποντας με link στο Facebook. Πλέον, αυτό δεν θα ισχύει. Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μία προσπάθεια του Facebook να καταστήσει πιο ελκυστικό για τους χρήστες το να ανεβάζουν τα βίντεό τους απευθείας σε αυτό από ό,τι στο YouTube.

Σχόλια σε άρθρα θα εμφανίζονται και στο Facebook

Την επόμενη φορά που θα σχολιάσετε ένα άρθρο που διαβάσατε, να θυμάστε ότι αυτό θα εμφανιστεί σύντομα αυτόματα κάτω από την δημοσίευση του άρθρου στο Facebook. Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει ευκολότερο για τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπλοκή με το περιεχόμενό τους.

Οι προγραμματιστές θα λαμβάνουν στατιστικά στοιχεία για τις εφαρμογές τους

Ένα δωρεάν ταμπλό θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να βλέπουν ποιος αλληλεπιδρά με τις εφαρμογές τους και από πού προέρχονται. Το ταμπλό αυτό θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές.