Λατρεύουμε τα κοκτέιλ, αλλά πολύ λίγοι από εμάς έχουν τη γνώση να φτιάξουν δροσερά και επιτυχημένα κοκτέιλ. Η Google όμως έχει για ακόμα μια φορά τη λύση. Η Google ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στο Knowledge Graph της, προσθέτοντας κάρτες που σου δίνουν συμβουλές για το πώς να φτιάξεις διάφορα κοκτέιλ.

Οι κάρτες διαχωρίζει το βασικό αλκοολούχο ποτό για κάθε κοκτέιλ, την κατάλληλη γαρνιτούρα αλλά και το προτεινόμενο ποτήρι σερβιρίσματος. Οι συνταγές για φαγητό έχουν γίνει μέρος του Knowledge Graph, αλλά τα στελέχη της Google διαπίστωσαν την έντονη απορία των χρηστών του Ίντερνετ για το πώς φτιάχνονται τα κοκτέιλ. Η αναζήτηση δεδομένων τους παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την παρασκευή των κοκτέιλ που ενδιαφέρονται οι περισσότεροι καταναλωτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2015 το κοκτέιλ Moscow Rule βρισκόταν στην κορυφή, με τη Margarita και το Bloody Mary να ακολουθούν.

Λανσαρισμένο το 2012, το Knowledge Graph προσθέτει κάρτες στις αναζητήσεις του Google συνεχόμενα τα τελευταία τρία χρόνια, προσφέροντα δεδομένα που περιλαμβάνουν ακόμα και το ύψος διάσημων προσώπων. Τα δεδομένα προέρχονται από δημόσιες πηγές, όπως είναι το Wikipedia, ελέγχονται από τη Google και προστίθενται στο κεντρικό γράφημα του Google, που είναι προσβάσιμο τόσο από τον browser σου, όσο και από τις εφαρμογές για τα κινητά.

Σε μια δοκιμή που έγινε φέτος τον Οκτώβριο, η Google ήταν σε θέση να απαντήσει στο 88% των ερωτήσεων, σε σύγκριση με 53% για το Siri και το 40% για το Cortana της Microsoft.