Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία αυτών που λάτρευαν να ακούν μουσική από κασέτες; Είχες μια μεγάλη συλλογή που φυσικά και διατηρείς ακόμα αλλά πλέον υπάγεται στα vintage πράγματα, καθώς οι κασέτες είπαν οριστικό bye bye στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Εσύ, όμως, νοσταλγείς τις αγαπημένες σου, παλιές κασέτες και τα βράδια που οι σκέψεις και οι αναμνήσεις γίνονται πιο έντονες παίρνεις στα χέρια το παλιό σου walkman (που από θαύμα ζει ακόμα) και βάζεις και ακούς ξανά και ξανά το αγαπημένο σου τραγούδι. Θυμάσαι τα εφηβικά- φοιτητικά σου χρόνια και την ξενοιασιά της νιότης που είχες τότε.

Η εφαρμογή, λοιπόν, που ήρθε να σου ζωντανέψει τις αναμνήσεις ονομάζεται AirCassette και σου δίνει την δυνατότητα να διαλέγεις αρχικά ποια κασέτα θες να ακούσεις από μία συλλογή που περιέχει αρκετές σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Στη συνέχεια βρίσκεις το τραγούδι που επιθυμείς να ακούσεις και το βάζεις να παίξει. Δυστυχώς, δεν έχεις την επιλογή να γυρίσεις με το μολύβι την κασέτα αλλά μην τα θέλεις και όλα δικά σου! (πολλοί θα το διαβάσουν αυτό λίγοι θα το καταλάβουν, όπως αυτά τα παιδιά!)

Οι υπόλοιπες χρήσεις της εφαρμογής είναι ίδιες με την χρήση των παλιών γνωστών κασετών. Πατάς κανονικά το play και βλέπεις το τραγούδι σου να ξεδιπλώνεται στην οθόνη σου.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται σε iphone κινητά.

Δες το video που σου παρουσιάζει την εφαρμογή AirCassate :

Tip!

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει και σαν σεμινάριο για τις νέες γενιές που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν από κοντά τις κασέτες.