Η Microsoft θέλει να κάνει το Skype σαν το iMessage στα πολυαναμενόμενα Windows 10. Σαν να λέμε θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη!

Σύμφωνα με την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην οποία οι εκπρόσωποι της Microsoft παρουσίασαν διάφορα features των Windows 10, συμπεριλαμβανομένου του built-in Messages app με ενσωματωμένο το  Skype –το οποίο θα σου δίνει τη δυνατότητα να δέχεσαι και να κάνεις video κλήσεις, κλήσεις και να στέλνεις μηνύματα.

Όλα τα μηνύματα που θα στέλνονται από το app θα είναι συγχρονισμένα σε όλες τους τις συσκευές (PC, tablets και τηλέφωνα) που έχουν αυτή την εφαρμογή ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση από όπου και να είσαι!

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα και καινοτόμα… τουλάχιστον έτσι ακουγόντουσαν μέχρι που έδωσαν στη δημοσιότητα screenshots και μερικά tips και  features του app, τα οποία μας θύμισαν το δημιούργημα της Apple, το γνωστό iMessage service. Για παράδειγμα, δεν θα είναι ανάγκη να έχεις το Skype username κάποιου για να του στείλεις μήνυμα καθώς θα είναι αρκετό να έχεις το κινητό του!

Αν και η Apple έχει το πλεονέκτημα της καινοτομίας η Microsoft κερδίζει έδαφος γιατί δεν θα σε αναγκάζει να έχεις μόνο μία μάρκα προϊόντων –καθώς λειτουργεί σε Android, BlackBerry, Windows αλλά και σε Apple συσκευές- για να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο app όπως κάνει το iMessage που χρησιμοποιείται μόνο σε Apple προϊόντα.