Πολύς κόσμος μπορεί να υποψιάζεται ότι έχει αναιμία ή και εκείνοι που έχουν δεν το γνωρίζουν! Να κάτσεις να ψάχνεις στο διαδίκτυο για απαντήσεις και συμπτώματα δεν θα σε βγάλει πουθενά αντίθετα να νομίζεις ότι έχεις άλλες τόσες ασθένειες. Ο πιο σωστός τρόπος είναι η ιατρική διάγνωση. Αυτό όμως παίρνει χρόνο και εσύ θέλεις απαντήσεις τώρα!

Λύση στην ανυπομονησία δίνουν δυο Αυστραλοί φοιτητές, του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, οι οποίοι εφηύραν την εφαρμογή Eyenaemia. Η εφαρμογή αυτή δείχνει στο χρήστη αν έχει αναιμία ή το πόσο πιθανό είναι να νοσήσει μελλοντικά αναλύοντας τα μάτια του.

Η χρήση του είναι πολύ απλή! Αφού κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου και την ανοίξεις τότε πιέζεις πίσω το βλέφαρο σου ώστε να φαίνεται καλά το κάτω μέρος του ματιού. Μετά κρατώντας σταθερά την κάμερα και πατάς το κουμπί “Ready”. Αυτό ήταν μέσα σε λίγα λεπτά η εφαρμογή αυτή θα σου έχει έτοιμα τα αποτελέσματα.

Ο Jarrel Seath και η Jennifer Tang,εφευρέτες αυτής της εφαρμογής, τον Αύγουστο που μας πέρασε βραβεύτηκαν με το Imagine Cup, βραβεία που διοργανώνει η Microsoft. Οι 2 νέοι εφευρέτες εκτός ότι κέρδισαν 50.000 δολάρια συνάντησαν από κοντά τον Bill Gates, ιδρυτή της Microsoft και συνομίλησαν μαζί του.

Επιστροφή στην αρχική.

Επιστροφή στην κατηγορία.