Είναι ο ιδρυτής του Facebook, ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου, με διαφορά ο πιο επιτυχημένος στον τομέα των social media, σκέφτεται να ιδρύσει δικό του χωριό(!), αλλά πόσες ώρες περνά ο Mark Zuckerberg στο γραφείο του; Δεν μπορεί να μην έχεις αναρωτηθεί για το πόσο εργασιομανής είναι ο συγκεκριμένος, τόσο επιτυχημένος, επιχειρηματίας.

Το τόσο πολυσυζητημένο πρόσωπο του Διαδικτύου, αποτελεί πρότυπο για πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τους «κολλημένος» με τον τομέα της τεχνολογίας, που φιλοδοξούν να φτάσουν κάποια μέρα στα χνάρια του. Πόσες ώρες όμως ένας τόσο επιτυχημένος επαγγελματίας ασχολείται με την επιχείρησή του;

Χμμ σίγουρα πολύ λιγότερο απ’ ότι θα περίμενες! Ο businessman Mark, όπως αναφέρει ο Lee Byron, στενός συνεργάτης και επί χρόνια στέλεχος της εταιρείας, το ημερήσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει 9 με 10 ώρες παρουσίας στα γραφεία της εταιρείας, δηλαδή σύνολο 45 με 50 ώρες την εβδομάδα. Παρά τα εξωπραγματικά έσοδα της εταιρείας του, που κοστολογείται πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ιδρυτής του Facebook δε δηλώνει εργασιομανής.

Όσον αφορά τώρα τα Σαββατοκύριακα, αυτά συνηθίζει να ξεκουράζεται στο σπίτι του, ενώ «Πού και πού περνάει από τα γραφεία της εταιρείας για να τσεκάρει πολύ ιδιαίτερα πρότζεκτ, τα οποία μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη».

Βέβαια, δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη τα εκατοντάδες επαγγελματικά ταξίδια που κάνει, αφήνοντας το γραφείο του «ορφανό», ενώ όπως επισημαίνει ο συνεργάτης του είναι πιθανότερο τα ραντεβού του να γίνουν στα γραφεία του Facebook, παρά να βγει ο ίδιος.

Όσο για το πώς είναι ως αφεντικό ο Zuckerberg, ο νεαρός διευθύνων σύμβουλος θεωρεί πως για το μέγεθος της εταιρείας και τα καθήκοντα που απαιτεί να εκπληρώνουν οι υπάλληλοί της, δεν είναι τόσο αυστηρός όσο θα περίμενε κανείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως το Facebook έχει ανακηρυχθεί ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα.

Πάντως, ο ενθουσιασμός των συνεργατών που δουλεύουν κοντά του, δε κρύβεται!