Οι ψευδείς ειδήσεις είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στο Facebook και ίσως να γίνουν περισσότερες, αυτήν την φορά με τη μορφή βίντεο.

Το Facebook αγόρασε πρόσφατα μια εφαρμογή που ειδικεύεται σε χειρισμούς βίντεο, όπως ανέφερε η Deutsche Startups. Η γερμανική εφαρμογή Fayteq διαθέτει ένα λογισμικό που είναι σε θέση να αφαιρέσει ή να προσθέσει αντικείμενα σε βίντεο, ακόμη και ζωντανά, και να προσθέσει εφέ σε αυτά.

Η εταιρεία προσφέρει “καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα της τηλεοπτικής και τηλεοπτικής χειραγώγησης σε πραγματικό χρόνο, αφαιρώντας τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας”, ανέφερε ο Siegfried Vater, επενδυτής και συνεργάτης της Fayteq, σύμφωνα με το TechEu.

Το Facebook επιβεβαίωσε την εξαγορά με ένα email στο Mashable, αλλά άγνωστες παραμένουν οι λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να προσθέσει η εφαρμογή στο κοινωνικό δίκτυο.

«Κάνουμε την κάμερα την πρώτη πλατφόρμα ενισχυμένης πραγματικότητας» είχε δηλώσει ο Zuckerberg σε μια εκδήλωση τον Απρίλιο.

Το Facebook επίσης κήρυξε πόλεμο με την τηλεόραση αυτή την εβδομάδα. καθώς η εταιρεία ξεκίνησε τη νέα της πρωτοβουλία για το πρωτότυπο βίντεο, ανταγωνιζόμενη όμοιες με τους Netflix και Hulu.