Κάνει κρύο και εσύ φοράς τα λατρεμένα σου γαντάκια χτυπάει το κινητό σου και αφού προσπαθήσεις να το απαντήσεις με τα γάντια καταλήγεις απογοητευμένη πως αυτό δεν γίνεται, βγάζεις το γάντι σου! Και όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iPhone με γάντια!

Γιατί όμως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οθόνη αφής με τα γάντια; Ο λόγος που τα γάντια αποτρέπουν τη χρήση της οθόνης αφής είναι ότι μπλοκάρουν το ηλεκτρικό φορτίο που μεταδίδεται μέσω της υγρασίας από τα δάχτυλά, εξηγεί ο Jacob Wobbrock, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πληροφορικής Σχολής της Ουάσιγκτον. Η οθόνη αφής χρειάζεται την υγρασία έτσι ώστε να μπορεί να εντοπίσει ακριβώς που βρίσκεται το δάχτυλό πάνω στην οθόνη.

Όταν όμως φοράς τα γάντια και δεν θέλεις να τα βγάλεις, μπορείς να το κοροϊδέψεις ώστε να νομίζει πως το αγγίζεις με τα δάχτυλα σου!

Ποια είναι τα tricks;

Χρησιμοποίησε την μύτη σου

iphone-tricks (1)

Ναι μπορεί να φαίνεσαι γελοίος όταν το κάνεις αλλά αυτή η μέθοδος λειτουργεί ακριβώς όπως το δάχτυλο!

Αναπνοή ή σάλιο

iphone-tricks (3)

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί το σάλιο ή την αναπνοή για να παρέχει την υγρασία που κανονικά θα προερχόταν από τα δάχτυλά. Ο χρήστης απλά γλείφει ένα γάντι πριν σύρει το δάχτυλο πάνω στην οθόνη, ή αναπνέει στο τηλέφωνο και σέρνει το κουμπί της απάντησης της κλήσης. Ο Wobbrock υποστηρίζει πως η λύση της ανάσας είναι προτιμότερη.

Λουκάνικο

iphone-tricks (2)

Το να κουβαλάς μαζί σου ένα λουκάνικο δεν ακούγεται και πολύ λογικό αλλά και αν το κουβαλάς το ότι θα πρέπει να το βγάλεις από την τσάντα, να το ξετυλίξεις από το σελοφάν και να το χρησιμοποιήσεις είναι πιο μεγάλη ταλαιπωρία από το να βγάλεις το γαντάκι σου! Από την άλλη πλευρά όμως, λειτουργεί! Το λουκάνικο έχει την απαραίτητη υγρασία και η υφή του θυμίζει αυτή του δάχτυλου.

Ειδικά γάντια για έξυπνα κινητά

Με τα συγκεκριμένα γάντια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι φτιαγμένα για χρήση έξυπνων κινητών δεν χρειάζεται να κάνεις όλα τα παραπάνω.