Η BlackBerry επιστρέφει στο full touchscreen market και αποχαιρετά –τουλάχιστον προς το παρόν- το πληκτρολόγιο που έχει καθιερώσει στις συσκευές της.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Barcelona, όπου τα 5-inch, mid-range smartphone απαρνήθηκε το διάσημο QWERTY πληκτρολόγιο για μία 1280 x 720 οθόνη.

Η συσκευή τρέχει το BlackBerry 10 OS και έχει κάμερα με 8-megapixel. Θα κοστίζει 242€ και θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του από την Ινδονησία και την Βραζιλία. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο, θα κυκλοφορήσει σε Αμερική και σε επιλεγμένες περιοχές της Ευρώπης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτή της συσκευής που την κάνουν να διαφέρει από τις υπόλοιπες της αγοράς είναι η δυνατή μπαταρία του –η οποία μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και για 25 συνεχόμενες ώρες βαριάς χρήσης και η ασφάλεια του.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που η BlackBerry επιλέγει ν κυκλοφορήσει ένα full touchscreen μοντέλο, καθώς η πρώτη απόπειρα έγινε με το full touchscreen Z10, το 2013. Την ίδια χρονιά μάλιστα, η εταιρεία κυκλοφόρησε το A10 phablet. Και πέρσι όμως στο Mobile World Congress, η BlackBerry μας σύστησε το Z3, το οποίο ήταν full touchscreen.